05 / 05 / 2024

Ken Yeang Malezya

Ken Yeang Malezya

Mimar Ken Yeang, ülkemizde Küçükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi ve eski adıyla Tulip Turkuaz, yeni adıyla Biristanbul projesinin mimarı olarak bilinir. Peki Malezyalı Mimar Ken Yeang kimdir? İşte özgeçmişi...

Palandöken'de doluluk oranı yüzde 40 arttı!

Dünyanın önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranları bu sezon yüzde 40 oranında arttı.

Palandöken kayak merkezi özelleştirilecek!

Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar 49 yıllığına "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre Palandöken 49 yıllığına devredilecek

Palandöken Kayak Tesisi özelleştiriliyor!

Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar 49 yıllığına " İşletme Hakkının Verilmesi " yöntemiyle özelleştirilecek.

Palandöken özelleştirilecek!

Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar 49 yıllığına "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek.Palandöken Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar, pistler, bir bütün halinde özelleştirilecek.

Palandöken Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar 49 yıllığına "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek..

Palandöken ve Konaklı Kayak Tesisleri özelleştiriliyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum, Palandöken ilçesi Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisinde yer alan taşınmazlar 49 yıl süreyle “İşletme Hakkının Verilmesi”, taşınır varlıklar ise “Satış” yöntemiyle ihale edilecek

Palandöken Engelsiz Yasam Merkezi hizmete girdi!

Palandöken Belediyesi ve SODES destekli ilk özel proje olan "Engelsiz Mekanlardan Engelsiz Yarınlara" projesi kapsamın da yapılan park yaklaşık 10 bin metrekare alanı kapsayan Engelsiz Yaşam Merkezine dönüştürülerek hizmete girdi.

Altunbüken Holding 2 projesiyle 120 milyon TL ciro hedefliyor!

75 yıldır kıymetli maden ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Altunbüken Holding, 25 yıldan bu yana taahhüt işleriyle var olduğu inşaat sektöründe kendi markasını yaratarak, markalı konut piyasasına giriş yaptı.

Palandöken'de asfaltlama oranı yüzde 95 seviyesine çıktı!

2009'DAN 2015 yılı süresince başlatılanı hizmet seferberliğini Palandöken Belediyesi, tüm ilçe geneline yaydı. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar açıklama yaptı.

Altunbüken Holding yoluna Relux Gayrimenkul ile devam edecek!

Kıymetli maden ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Altunbüken Holding şimdi de 25 yıldır sürdürdüğü gayrimenkul geliştirmede yoluna yeni markası olan Relux Gayrimenkul ile devam edecek.

Altunbüken Holdig projeleriyle 1 milyar TL'ye ulaşmayı hedefliyor!

75 yıldır kıymetli maden ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Altunbüken Holding, 25 yıldan bu yana taahhüt işleriyle var olduğu inşaat sektöründe kendi markasını yaratarak, markalı konut piyasasına giriş yaptı.

Altunbüken Holding'ten yeni marka: Relux Gayrimenkul!

KIYMETLİ maden ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Altunbüken Holding, 25 yıldır sürdürdüğü gayrimenkul geliştirmede yoluna yeni markası Relux Gayrimenkul ile devam edecek..

Altunbüken Holding, Çemberlitaş'ta butik otel açacak!

Gayrimenkul sektöründe 25 yılı geride bırakan Altunbüken Holding, yeni markası Relux Gayrimenkul adı altında lüks ofis ve rezidans projeleri geliştirecek.

Ken Yeang Malezya Haberi

Ken Yeang Malezya

Ken Yeang kimdir?


Penang Malezya’da 1948 yılında dünyaya gelen Ken Yeang, Malezya’nın yanı sıra, ABD ve İngiltere’de öğrenim gördü. Doktorasını Cambridge Üniversitesi’nde yapan Yeang, Pensilvanya ve Harvard Üniversiteleri'nden dersler aldı.


Anavatanı olan Malezya dışında da birçok uygulanmış projesi vardır. Ayrıca 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Küçükçekmece’de yer alan gelişme alanındaki tasarım yarışmayı Ken Yeang kazanmıştır. 


Yeang’ın yeşil tasarım konusundaki çalışmaları, Cambridge Üniversitesi’ndeki doktora eğitimine dayanmaktadır (1971-1974). Ar-Ge çalışmaları ile devam eden bu süreç, ekolojik tasarım ve planlama, bioklimatik tasarım ve yüksek yapılar alanında birçok bilimsel yayına dönüşmüştür. Yayınları içinde; The Skyscraper: Bioclimatically Considered, The Green Skyscraper: The Basis for Designing Sustainable, Intensive Buildings ve son kitabı Ecodesign: A manual for Ecological Design sayılabilir.


RIBA üyesi Yeang, 35 yıllık profesyonel deneyimi sonucunda yüzlerce proje...