26 / 05 / 2024

kent ekonomisinin verimi

kent ekonomisinin verimi

İstanbul özelinde hala tortularını yaşadığımız yerleşim kalıplarının "kent ekonomisi üzerine etkilerinin" bir envanterini çıkarmak zorundayız. "İstanbul'da Yerleşim Kalıpları Envanteri" çok sayıda sorunun "rasyonel çözümlerine" rehberlik edecektir.

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Çanakkale Köprüsü Projesi kent ekonomisini canlandırdı!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Köprüsü Projesi ile kent ekonomisinin canlandığını açıkladı.

Mersinli mermercilerin gözü imar planında!

MTSO 23 No’lu Madencilik ve Mineral Ürünler Meslek Komitesi üyeleri bir arada faaliyet gösterebilecekleri sanayi sitesi kurulmasını istiyor. Gözünü imar planına çeviren mermerciler, planın onaylanması halinde kent ekonomisinin canlanacağı görüşünde birleşiyor.

Bursa'nın yüzde 70'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

BUSİAD, kent ekonomisinin yanı sıra sektörel değerlendirmelerde bulundu. Bursa'nın kentsel dönüşüme en fazla ihtiyaç duyan illerin başında geldiği belirtilen raporda, şehrin yeniden planlanması gereken alanlarının yüzde 70'i bulduğu açıklandı.

Ankara ekonomisinin yüzde 65'i inşaat sektörüne bağlı!

İÇ Mimar Murat Altuntaş, Başkent, ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı olduğunu dile getirdi. Altuntaş, sadece yerli yatırımcı konut sektöründe bir artış olamayacağının altını çizdi.

Başkent'te nostaljik metro hattı projesiyle ekonomi büyüyecek!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Siteler için geliştirdiği nostaljik metro hattı projesiyle başkent ekonomisinin büyüyeceğini ifade etti

Necip Nasır: İzmir'in betonlaşmış bir kent olması yakındır!

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesini neler etkiliyor?

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Necip Nasır: Arazi yetersizliği inşaat sektörünü etkiliyor!

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu söyleyen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini bildirdi.

Adem Akın: İnşaat sektörünün geleceği parlak!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Adem Akın, güven ortamı sağlandığı sürece inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Akın, Başkent ekonomisinin hızlı büyüme trendini devam ettireceğini de kaydetti.

Savaş Özaydemir: YHT hattı Eskişehir ekonomisini canlandıracak!

Eskişehir ile İstanbul arasındaki ulaşımı, 1,5-2 saate indirecek YHT hattının faaliyete geçmesiyle Eskşehir'deki sanayi yatırımlarının, ekonomik fırsatların ve turist sayının artmasıyla kent ekonomisinin olumlu yönde etkilenmesi bekleniyor

Mehmet Özhaseki: Kayseri'yi ileriye taşıyacak 14 dev proje hazırladık!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yeni dönemde Kayseri'yi daha ileriye taşıyacak ikisi devam eden 14 dev proje hazırladıklarını belirterek, bu projelerin hayata geçmesi ile kent ekonomisinin tamamen değişeceğini söyledi...

Tabiat Kent Yalova'da 90 bin TL'ye 3+1!

48 konuttan meydana gelen Tabiat Kent Yalova'da fiyatlar 90 bin TL'den başlayarak 235 bin TL'ye kadar yükseliyor

kent ekonomisinin verimi Haberi

kent ekonomisinin verimi

Çağımızı yönlendiren temel eğilimlerden biri de,refah arayışındaki insanların göçleri nedeniyle kentleşmenin giderek daha hızlanmasıdır. HABİTAT 2010 Raporu, 2050 yılında insanların yüzde 70'inin kentlerde yaşayacağını öngörüyor.


Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi 2013 Raporu'na göre de 2050'de 9 milyar insanın 6 milyarı,yani üçte ikisi kentlerde yaşayacak.


Bugün dünyanın en büyük kenti olan Tokyo'da yaklaşık 37 milyon insan yaşıyor.


Daha şimdiden Hindistan'ın Mumbai kendinde 20 m milyonu,Yeni Delhi'de 16 milyonu, Kalküta'da 15 milyonu aşan nüfus var.


Brezilya'nın Sau Poulo kentinde 20 milyonunu aştı.


Meksiko kentin nüfusu 20 milyon dolaylarında.


Çin' de Şangay'ın da 20 milyonu aşan ünfusu ile dünyanın merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini biliyoruz.


Bengaldeş'te Dakka' nın nüfusu da 15 milyonu bulmuş durumda.


İstanbul 10 milyon üzerinde nüfusu barındıran kentler arasında yerini alıyor.


Dünya üzerinde havaya salınan...