28 / 04 / 2024

kent filmleri festivali

kent filmleri festivali

İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali 1 Ekim’de başlıyor. Kentler sinemada dile gelecek.

Başkent Festival kapılarını açtı! Modanın kalbi bu fuarda atıyor!

120 markanın katılımı ve yılbaşına özel ürünlerle moda ve alışveriş tutkunları için düzenlenen Başkent Festivali ziyaretçilerle buluştu.

İzmirli öğrenciler kentsel dönüşümü film ile anlattılar!

İEÜ İletişim Fakültesi öğrencileri Mete Arkın, Ecem İlkyaz ile Murat Yılmaz, Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Belgesel ve Animasyon Filmleri Yarışması'na "Çıkmaz Şehir: İzmir" adlı 10 dakikalık filmle katıldı.

İncek Loft, 27. Ankara Uluslararası Film Festivali'ne sponsor oldu!

27. Ankara Uluslararası Film Festivali'ne İncek Loft bölüm sponsoru oldu. Bu yılki festivalin en çok konuşulan seçkilerinden “Hamlet Filmleri” İncek Loft sponsorluğunda beyazperdeyle buluşuyor.

Ankara Marka Festivali ilgi çeken konu ve konuklarla devam ediyor!

ATO'nun Başkent’i “marka kent” hedefine bir adım daha yaklaştırmak ve Ankara’dan küresel markaların çıkmasını teşvik etmek amacıyla düzenlediği Ankara Marka Festivali, ilgi çeken konu ve konuklarıyla ikinci gününde de Ankaralılardan yoğun ilgi gördü.

Ankara Marka Festivali başladı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Ankara’yı “marka kent” hedefine bir adım daha yaklaştırmak amacıyla düzenlenen “Ankara Marka Festivali”, Ankara Congresium’da düzenlenen görkemli bir törenle başladı.

Kent parkları gayrimenkule değer katıyor!

Kent parkları, halkı bir araya getiren kamusal alanlar olmalarının yanı sıra turizme ve çevredeki gayrimenkul piyasasına olumlu etki yapıyor. Türkiye'de özellikle İstanbul'da Lale Festivali gibi etkinliklerle parkların gün geçtikçe önemi artıyor.

Eskişehir İçin Kent Meydanı paneli gerçekleşti!

9’uncu İşçi Filmleri Festivali kapsamından “Nasıl Bir Kent, Yaşanılabilir Kentler İçin Mücadeleler ve Eskişehir İçin Kent Meydanı ” isimli panel düzenlendi...

Manisa Kent Park Mart'ta hizmete açılıyor!

Cengiz Ergün, 170 dönümlük alan üzerine inşa edilen rüya proje 'Kent Park'ın mart ayında Mesir Festivali haftasında açılacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapımı tamamlanmak üzere olan Kent Park'ta incelemelerde bulundu.

Ankara Alışveriş Festivali Başkent’in en şık vitrinini seçiyor!

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, ATO Ankara Alışveriş Festivali İcra Kurulu’nun uzun soluklu çalışmalarıyla etkinlik programını hazırladığı festival, üçüncü yılında da Ankara’yı alışveriş, kültür ve eğlencenin merkezi haline getiriyor.

Ankara Alışveriş Festivali yarın başlıyor!

Ankara’yı “marka kent” haline getirmeyi hedefleyen Ankara Alışveriş Festivali’nin(Ankara Shopping Fest-ASF) üçüncüsü yarın başlıyor. Şimdi Ankara’da olmanın tam zamanı” sloganının kullanılacağı festival 14 Eylül’e kadar devam edecek.

Ankara Alışveriş Festivali'nin üçüncüsü 29 Ağustos'da başlıyor!

Ankara’ yı “ marka kent ” haline getirmeyi hedefleyen Ankara Alışveriş Festivali’nin ( Ankara Shopping Fest - ASF ) üçüncüsü 29 Ağustos 2014 tarihinde başlıyor...

Kent Meydanı AVM'de 5. Türkü Festivali yapılıyor!

Kent Meydanı AVM'de beşincisi gerçekleştirilecek olan Türkü Festivali 24 Temmuz 2013 günü açık alanda gerçekleştirilecek. Etkinlik, "Öze Dönmek İçin" sloganı ile yapılan festivalin beşincisi olacak...

İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali 1 Ekim'de!

İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali 1 ve 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek

kent filmleri festivali Haberi

kent filmleri festivali

Avusturya, Türkiye, Fransa, Hollanda, Belçika, İsrail, İspanya, ABD, İsveç ve Bosna Hersek’ten 30 film bir hafta boyunca Karaköy’deki Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde ve Kadıköy’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek. Festival boyunca dünyanın en sıkışık trafiğine sahip Kahire, sokak satıcılarının seslerinin hala duyulduğu İstanbul, eski köprüleriyle Bosna, HES mağduru Erzurum, ekolojik dengesi altüst olan Ergene sinema salonlarında olacak.


Bu yıl altıncısı düzenlenen festival, 1 Ekim Dünya Mimarlık Günü kutlamaları kapsamında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesince gerçekleştirilen “Mimarlık ve Kent Şenliği” programı kapsamında organize ediliyor. 1-6 Ekim tarihleri arasında, İstanbul’un her iki yakasında, iki farklı salonda, seçilen filmlerin gösteriminin ardından 7 Ekim’de ilk üçe giren filmlere odanın Karaköy Binası’nda yapılacak törende ödülleri verilecek.  



Kahire’den Cneydo’ya


Festivalde yarışacak belgeseller ve animasyonlar...