04 / 10 / 2024

Kent konseyi yönetmelik değişikliği

Kent konseyi yönetmelik değişikliği

Kent konseyi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 6 Haziran 2009 Cumartesi günü, 27250 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kent konseyi yönetmeliğinde yapılan değişiklikler bu haberde...

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Pendik Kent Konseyi üç projesini belediye meclisine sunuyor!

Pendik Kent Konseyi, Yeni Başkan Süleyman Yılmaz önderliğinde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Kent Konseyince onaylanan üç projenin meclise sunulması kararlaştırıldı.

Manisa Yunusemre Kent Konseyi hizmet binası açıldı!

Yunusemre Kent Konseyi hizmet binası gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışta yeni projelerin müjdesini veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Büyük projelerimizi çok yakında açıklayacağız" dedi.

Antalya Kent Konseyi'nden kentsel dönüşüme 16 öneri!

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Cumhuriyet Meydanı Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili görüş ve önerilerinin yer aldığı raporu yayımladı. Raporda 16 önemli öneri yer aldı.

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu!

Mersin Kent Konseyi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi, Yeni hizmet binasının açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de katıldı...

Yalova Kent Konseyi, Körfez Geçiş Köprüsü'nü konuşacak!

Yalova Kent Konseyi, Türkiye’nin en büyük ulaşım projelerinden olan ve Yalova’nın gelişimini önemli ölçüde etkilemesi beklenen “Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi” ile ilgili önemli bir toplantı yapıyor.

Körfez Kent Konseyi çöp fabrikasına tepki gösterdi!

Körfez Kent Konseyi yönetimi, yaptığı yazılı bir açıklama ile ilçede kurulmak istenen çöp fabrikası ile ilgili tepkisini dile getirdi.

Ankara Kent Konseyi toplanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Kent Konseyi, ilgili Yönetmeliğin 10. Maddesinin 1. Fıkrası gereği 18.12.2015 tarihinde, Cuma günü, saat 14:00’da toplanıyor

Tekirdağ Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı!

Tekirdağ Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı Kent Konseyi Toplantı Salonunda Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali IŞIKGÖR başkanlığında gerçekleştirildi, toplantıda yapılması planlanan projeler değerlendirildi.

Adana Kent Konseyi kentsel dönüşüm için çalışıyor!

Adana Kent Konseyi Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu, planlı ve bilimsel şehircilik yolunda, kenti yönetenlere yol göstermek için önemli adımlar atıyor.

Esenyurt kent konseyi toplandı!

Kent Konseyi Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu yönetiminde toplanan Esenyurt Kent Konseyi madde bağımlılığı, eğitim ve gençlik ile ilgili konuları ele aldı.

Kent konseyi yönetmelik değişikliği Haberi

Kent konseyi yönetmelik değişikliği

YÖNETMELİK


İçişleri Bakanlığından:


KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


             MADDE 1 – 8/10/2006 tarihli ve 26313 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kent Konseyi Yönetmeliğinin İkinci Bölümünün başlığı ve 5 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


             “Kent Konseyinin Oluşumu, Görevleri ve Çalışma İlkeleri”


             “Kent konseyinin oluşumu


             MADDE 5 – (1) Kent Konseyleri belediye teşkilatı olan yerlerde, mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen 3 ay içinde, 8 inci maddede belirtilen üyelerden oluşur.


             (2) Kent konseyi genel kurulu ilk toplantısını yapmak üzere belediye başkanının çağrısı ile toplanır. Belediye başkanının başkanlığında toplanan genel kurul, toplantıyı idare etmek üzere...