04 / 05 / 2024

kentlerin sorunları

kentlerin sorunları

Türkiye'deki en büyük mimarlık platformu olma özelliği taşıyan ve bu yıl ilk kez düzenlenen ARKIMEET, başladı. ARKIMEET'te, kentlerin sorunlarının geçici çözümlerle 'Bypass' edildiğinden yola çıkarak, kalıcı çözümler masaya yatırılıyor...

Habitat III'te dünya kentlerinin sorunları tartışılıyor!

Habitat III toplantısında, büyük kentlerin sorunları ve kentlerde artan yoksulluk tartışılacak. Toplantıda ayrıca küresel ısınma ile mücadeleye katkı sağlayacak “yeni kentsel gündemin” belirlenmesi hedefleniyor.

Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün sorunlarını anlattı!

İMKON Başkanı ve TOBB İnşaat Sektörü Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, Konfederasyon Binası'nda düzenlediği basın toplantında, sektörün sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Ay-Konut mağdurları sorunlarını bir kez daha haykırdı!

Ev sahibi olma umuduyla 17 yıl önce bir araya gelen ancak imar planı sorunları nedeniyle hayalleri bir türlü gerçekleşmeyen Ay-Konut mağdurları, Adnan Menderes Park’ta bir araya gelerek sorunlarını bir kez daha haykırdı.

Çukurova'da Emeklilerin Beklenti ve Sorunları Paneli düzenlendi!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisi tarafından hayata geçirilen Emekli Evleri'nde, "Emeklilerin Beklenti ve Sorunları" konulu panele katıldı.

Muğla turizm alanlarının özelleştirilmesine ilişkin sorunlar Mecliste!

Muğla'da turizm alanlarının özel şirketlere ihale yoluyla devredilmesinin meydana getireceği sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge TBMM'ye sunuldu..

TOKİ binalarına ilişkin sorunlar mecliste!

Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı. İşte o sorunlar..

Kentsel dönüşümün ana konusu yapısal sorunlar!

Habertürk Gazetesi'nin yazarlarından Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında depremde karşılaşılabilecek yapısal sorunları kaleme aldı. İşte Esin Tümer'in o yazısı..

Kırşehir Kaman'daki imar sorunları çözüldü!

Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Kırşehir Kaman'daki yatırımları anlatarak imar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi. Erhan Talu, bölgedeki imar sorunlarının çözüme kavuştuğunu belirtti.

MOSFED 1. Genel İstişare Toplantısı'nda sektörün sorunları ele alındı!

MOSFED’in İstanbul Intercontinental Hotel’de düzenlendiği 1. Genel İstişare Toplantısında sektörün sorunları ele alınırken, bu sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Türkiye’nin 10 mobilya kümelenmesi ve bölgesinde çalıştaylar düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İzmir'de 30 ilçenin sorunları ve yatırım olanakları belirlendi!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in 30 ilçesini tek tek inceleyerek “İzmir İli İlçelerinin Sorunları, Çözüm Önerileri ve Yatırım Olanakları” raporunu hazırladıklarını belirtti,

Kentlerin master planı inşaat sektörü için büyük önem taşıyor!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını vurguladı. Nasır, her kentin, kendine has bir kimliği ve yapısı bulunduğuna dikkat çekti.

Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı!

SON dönemlerde yükselişe geçen inşaat sektörü, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun için harekete geçen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini" sıraladı.

Kazakistan'daki Türk firmalarının sorunları konuşulacak!

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Vardan, "Kazakistan'da işletme ve firmalarımızın sorunlarını dinlemek, yeni alacakları işler ve projeler konusunda destek olmak yönünde çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.

kentlerin sorunları Haberi

kentlerin sorunları

Türkiye'deki en büyük mimarlık platformu olma özelliği taşıyan ve bu yıl ilk kez düzenlenen ARKIMEET, başladı. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 'ByPass' temasıyla gerçekleştirilen ARKIMEET 2013, Türkiye'den ve dünyanın farklı kentlerinden İstanbul'a gelen birçok mimara ev sahipliği yapıyor. Etkinlikte, yerel ve küresel ölçekte kente ve kentliye dair yerel-küresel sorunlar ve bu sorunlara cevap olarak üretilen çözümler masaya yatırılıyor. 


Geçici çözümler üretiliyor


Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, kentlerin birçok önemli sorunla karşı karşıya bulunduğunu, çoğu zaman bu sorunların geçici çözümlerle 'ByPass' edildiğini belirterek şöyle konuştu: "Çoğu zaman bir can simidi gibi sarıldığımız çözümler bile zamanla yeniden tıkanmalara neden olabiliyor. Burada sorunlara geçici çözüm bulma ya da bulamama olgusuna dikkat çekmek istiyoruz. 


ARKIMEET 2013'te, iki gün boyunca, kente ve...