27 / 04 / 2024

Ankara Polatlı'daki 6 köyün sorunları meclis gündeminde!

Ankara Polatlı'daki 6 köyün sorunları meclis gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Polatlı'daki 6 köyün sorunlarını meclise taşıdı. Sorularını Başbakan Yıldırım'a ileten Gök, her köy için ayrı soru önergesi hazırladı..



Ankara Polatlı daki 6 köyün sorunları meclis gündeminde!


Ankara Milletvekili Levent Gök,  Ankara  Polatlı'daki 6 köyün sorunlarını meclise taşıdı. Sorularını Başbakan Yıldırım'a ileten Gök, her köy için ayrı soru önergesi hazırladı. Gök'ün sorunlarını ele aldığı köyler; Olukpınar Köyü, Özyurt Köyü, Kızılcakışla Köyü, Poyraz Köyü, Sarıoba Köyü ile Kıranharmanı Köyü.


1. Olukpınar Köyü  


Polatlı İlçesi OLUKPINAR Köyü ile ilgili olarak 02.12.2013 tarihinde zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yanıtlanması istemiyle verdiğim yazılı soru önergesine İçişleri Bakanı Efkan ALA tarafından verilen 14.03.2014 tarih ve 29416146-40/5762 sayılı yazıyla verilen yanıtta “Gerekli altyapı çalışmaları bütçe imkanları dahilinde yapılmaktadır” denmiştir.


Buna rağmen, aradan 3 yılı aşkın bir süre geçtiği halde Polatlı ilçesi OLUKPINAR köyüne/mahallesine yazılı soru önergemde ifade ettiğim sorunların çözümü doğrultusunda bir tek çivi dahi çakılmamıştır.


Bu bağlamda

1-Polatlı ilçesi OLUKPINAR köyünün 1971 yılında ağaç direkli olarak yapılan ve çok eskidiğinden sık sık arızalara yol açan köy içi elektrik iletim hattının demir direkli olarak yeniden tesis edilmesi işi niçin yapılmamıştır? Çok gerekli olan bu değişikliği ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?


2-Köyün kanalizasyon şebekesi niçin yapılmamıştır?


3-Köyün hayvan sulama amaçlı gölet talebinin bugüne kadar yapılmayış gerekçesi nedir?


4-Olukpınar köyü ile Eskişehir yolu arasındaki asfalt çalışmasının yarım bırakılan 2 kilometrelik bölümü neden tamamlanmamıştır?


5-Köyde yıllar önce yapılan özel parselasyon sonrasında yapılan yeni yerleşim alanındaki konutlara elektrik, su gibi alt yapı tesisleri neden götürülmemektedir?


6-Yetersiz kalan mevcut su deposunun yerine, ihtiyacı karşılayacak büyüklükte bir depo yapılması için ilgililere bir talimat verecek misiniz?


2. Özyurt Köyü


Polatlı İlçesi ÖZYURT Köyü ile ilgili olarak 02.12.2013 tarihinde zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yanıtlanması istemiyle verdiğim yazılı soru önergesine İçişleri Bakanı Efkan ALA tarafından verilen 14.03.2014 tarih ve 29416146-40/5762 sayılı yazıyla verilen yanıtta “Gerekli altyapı çalışmaları bütçe imkanları dahilinde yapılmaktadır” denmiştir.


Buna rağmen, aradan 3 yılı aşkın bir süre geçtiği halde Polatlı ilçesi ÖZYURT köyüne/mahallesine yazılı soru önergemde ifade ettiğim sorunların çözümü doğrultusunda hiçbir çalışma yapılmamıştır.


Bu bağlamda;

1-Polatlı ilçesi ÖZYURT köyü kanalizasyon şebekesi bugüne kadar niçin yapılmamıştır? Ne zaman yaptırılacaktır?


2-Çukurda ve sel ağzında konuşlanmış olan köyün sel baskınlarından korunması için derelerin ıslahı işi niçin ele alınmamıştır?


3-Çalışmayan(çekmeyen) telefon sorunlarının giderilmesi için ne yapacaksınız?


3. Kızılcakışla Köyü


PolatlI İlçesi KIZILCAKIŞLA Köyü ile ilgili olarak 02.12.2013 tarihinde zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yanıtlanması istemiyle verdiğim yazılı soru önergesine İçişleri Bakanı Efkan ALA tarafından verilen 14.03.2014 tarih ve 29416146-40/5762 sayılı yazıyla verilen yanıtta “Gerekli altyapı çalışmaları bütçe imkanları dahilinde yapılmaktadır” denmiştir.


Buna rağmen, aradan 3 yılı aşkın bir süre geçtiği halde PolatlI ilçesi KIZILCAKIŞLA köyüne/mahallesine yazılı soru önergemde ifade ettiğim sorunların çözümü doğrultusunda hiçbir çalışma yapılmamıştır.


Bu bağlamda;

1-Önergemde; PolatlI ilçesi KIZILCAKIŞLA köy yolu asfaltı sürekli yamalanmakta olduğunu, bu nedenle kısa sürede bozulduğunu anımsatmıştım. “Yol asfaltının yenilenmesi işi programınızda mevcut mudur? Yoksa en kısa zamanda programa alınması için talimat verecek misiniz?” diye sormuştum. Bu konuda 3 yıldır hiçbir çalışma yapılmayışının kabul edilebilir bir gerekçesi var mıdır?


2-Önergemde,”Cami duvarlarında ciddi çatlaklar ortaya çıktığından duvarların onarımı için bir talimat verecek misiniz?” sorduğum halde cami duvarındaki çatlaklar daha da büyüyüp tehlike arz ettiği halde niçin müdahale edilmemiştir?


3-Kızılcakışla köyünde yazın yaşanan su kıtlığını gidermek için su deposunun büyütülmesi için bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?


4. Poyraz Köyü


PolatlI İlçesi POYRAZ Köyü ile ilgili olarak 02.12.2013 tarihinde zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yanıtlanması istemiyle verdiğim yazılı soru önergesine İçişleri Bakanı Efkan ALA tarafından verilen 14.03.2014 tarih ve 29416146-40/5762 sayılı yazıyla verilen yanıtta “Gerekli altyapı çalışmaları bütçe imkanları dahilinde yapılmaktadır” denmiştir.


Buna rağmen, aradan 3 yılı aşkın bir süre geçtiği halde PolatlI ilçesi POYRAZ köyüne/mahallesine yazılı soru önergemde ifade ettiğim sorunların çözümü doğrultusunda hiçbir çalışma yapılmamıştır.


Bu bağlamda;


1-02.12.2013 tarihli önergemde, PolatlI ilçesi POYRAZ köyü okulu yakın çevre köylerine Taşımalı Eğitim kapsamında hizmet vermekte olduğu belirtilmiştir. Önergeyle, okulun ön bahçesine asfalt atılmasının önemli bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığına işaret etmiş ve kış tüm ağırlığıyla yaşanmadan asfaltlama işi için bir talimat verecek misiniz diye sormuştum. Buna karşın aradan 3 yıl geçtiği halde okul girişine niçin asfalt atılmamıştır?


2-Hızlı trenin kestiği yolun iki yanı çok dik olduğundan geçiş zorluğuna neden olmaktadır. Yolun iki yanında eğimin azaltılması için bir çalışma niçin yapılmamıştır?


3-Geçtiğimiz yıllarda Güreş köyünde yaşanan sel felaketine bağlı olarak Poyraz köyü su deposunun beslendiği kaynaktaki su alma ağzı hasar görmüştür. Su taşıyan borunun ağzı açık olduğundan hijyenik olmayan, sağlığı tehdit eden bu durumun ortadan kaldırılacağı bir onarım çalışmasını ne zaman başlatacaksınız?


4-Köye ait su deposuna giden bozuk 4 kilometrelik yolun onarımı ne zaman yapılacaktır?


5-Köy içi yolların onarımını düşünüyor musunuz?


5. Sarıoba Köyü


Polatlı İlçesi SARIOBA Köyü ile ilgili olarak 02.12.2013 tarihinde zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yanıtlanması istemiyle verdiğim yazılı soru önergesine İçişleri Bakanı Efkan ALA tarafından verilen 14.03.2014 tarih ve 29416146-40/5762 sayılı yazıyla verilen yanıtta “Gerekli altyapı çalışmaları bütçe imkanları dahilinde yapılmaktadır” denmiştir.


Buna rağmen, aradan 3 yılı aşkın bir süre geçtiği halde Polatlı ilçesi SARIOBA köyüne/mahallesine yazılı soru önergemde ifade ettiğim sorunların çözümü doğrultusunda bir çalışma yapılmamıştır.


Bu bağlamda;

Polatlı ilçesi SARIOBA köyü, arazi bölünmesinin yarattığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla Ankara Çayı üzerinde yeni bir köprü yapılmasını talep ettikleri halde 3 yıldır bu doğrultuda bir çalışma neden başlatılmamıştır? Bu konuda bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?


6. Kıranharmanı Köyü


PolatlI İlçesi KIRANHARMANI Köyü ile ilgili olarak 02.12.2013 tarihinde zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yanıtlanması istemiyle verdiğim yazılı soru önergesine İçişleri Bakanı Efkan ALA tarafından verilen 14.03.2014 tarih ve 29416146-40/5762 sayılı yazıyla verilen yanıtta “Gerekli altyapı çalışmaları bütçe imkanları dahilinde yapılmaktadır” denmiştir.


Buna rağmen, aradan 3 yılı aşkın bir süre geçtiği halde Polatlı ilçesi KIRANHARMANI köyüne/mahailesine yazılı soru önergemde ifade ettiğim sorunların çözümü doğrultusunda bir tek çivi dahi çakılmamıştır.


Bu bağlamda;

1-Kıranharmanı köyünde PolatlI’nın birçok köyünde olduğu gibi birikmiş elektrik borçları büyük ölçüde ödendiği halde, ödenmemiş küçük bir elektrik faturasından dahi köylülerin elektrik aboneliğinin iptal edildiği, yeniden abone olmak zorunda kalan vatandaşların büyük parasal bedel ödeyerek mağdur edildikleri ENERJİ-SA uygulamasının düzeltilerek köylülerin mağduriyetini gidermeyi düşünüyor musunuz?


2-Köyün yeni yerleşim yerlerine alt yapı hizmetleri ne zaman götürülecektir?


3-Köy içi yolların asfaltlanması niçin yapılmamıştır?


4-Yenilenme talebini karşılamak bir yana, patlayan kanalizasyon şebekesi sağlık tehdidine rağmen niçin onarılmamaktadır?


5-Köyün karşılanmayan yardım taleplerine rağmen tamamen kendi imkanlarıyla yaptıkları caminin camları yağmurda su aldığından ortaya çıkan pima-pen cam için Kıranharmanı mahallesinin talebini karşılamaları için ilgili kurumlara bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?






Geri Dön