04 / 05 / 2024

Ankara'da bozuk yolları yenilenmeyen köyler meclis gündeminde!

Ankara'da bozuk yolları yenilenmeyen köyler meclis gündeminde!

Ankara'da asfalt yolu olmayan veya bozuk yolları yenilenmeyen köylerde yaşayan vatandaşların sorunları meclis gündemine taşındı..



Ankara da bozuk yolları yenilenmeyen köyler meclis gündeminde!


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Ankara'da asfalt yolu olmayan veya bozuk yolları yenilenmeyen köylere ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Sorularını Başbakan Binali Yıldırım'a ileten CHP'li GÖK önergesinde "Ankara'nın değişik mahallelerinden (köy) bize ulaşan vatandaşlar, mahallelerinin, bazı komşu mahallelere göre daha az kamu hizmeti aldığını, hatta hiç kamu hizmeti alamadığından yakınmaktadırlar. Bu vatandaşlar, diğer mahallelere göre daha az kamu hizmeti almalarının ya da hiç alamamalarının nedenini, iktidar partisi dışındaki partilere oy vermiş olmalarına bağlamaktadırlar." şeklinde açıklamalarda bulunarak bu bilgiler ışığında 2 soru sordu.


Gök'ün soruları

1- Ankara'da ilçe veya il merkezleriyle bağlantı yolu asfalt olmayan ya da asfaltı bozulduğu halde yenisi yapılmayan kaç köy bulunmaktadır? Bu köylerin isimlerini bağlı oldukları ilçelere göre açıklar mısınız?


2- Ankara'da asfalt yolu bulunmayan köylerimizde, 30 Mart 2017 tarihinde yapılan yerel seçimler ve 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde kurulan sandıklardan çıkan oyların partilere göre dağılımını açıklar mısınız?




Geri Dön