17 / 05 / 2024

kentsel döinüşüm

kentsel döinüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm bir yılını doldururken, bilanço kapsamında bu sürede yaklaşık 4 bin hektarlık alanda 163 bin birim konut riskli ilan edildi

Türeli'den Karabağlar'daki kentsel dönüşüm için soru önergesi!

Türeli'den Karabağlar'daki kentsel dönüşüm için soru önergesi geldi. Rahmi Aşkın Türeli, İzmir'in Karabağlar ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmasını TBMM gündemine taşıdı.

Ceyda İnşaat' tan Bursa - Yıldırım' a Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi!

Bursa İli Yıldırım İlçe' sinde yer alan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı toplam 55 hektar alanda 1 milyon metrekare inşaat alanı olarak belirlendi. Proje Türkiye' nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak isminden söz ettiriyor.

Kentsel dönüşüm için 1 milyar TL'yi aşkın kaynak kullanıldı!

Kentsel dönüşüm için 1 milyar TL'yi aşkın kaynak kullanıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm için bu güne kadar 1 Milyar TL’yi aşkın kaynak kullandıklarını ifade etti.

Kentsel dönüşüm için 1 milyar TL harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm için bu güne kadar 1 Milyar TL’yi aşkın kaynak kullandıklarını ifade etti. Güllüce, binasını dönüştüren vatandaşların başta KDV olmak üzere birçok vergi ve harçtan muaf tutulduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşüm için 15 milyara ihtiyaç var!

Kentsel dönüşüm ve değişim konusunda Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarından biri olan İstanbul merkezli İnanlar İnşaat Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, siyasilerin inşaat sektörüne ilişkin görüşlerini eleştirdi.

Kentsel dönüşüm başvurusu için neler gerekli?

Riskli binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılabilmesi için, yapıya lisanslı kuruluşlar tarafından risk raporunun verilmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüme nasıl başvurulur? Kentsel dönüşüm başvurusu için neler gerekli?

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için temel atma günü!

Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Peki Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm hangi mahalleden, hangi sokaktan başlıyor? İşte Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın o açıklaması...

İMSİAD kentsel dönüşüm için toplandı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği İMSİAD, 'Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm' konulu toplantı düzenledi. Toplantıya Bursa inşaat sektörüne yatırımlarıyla yön veren 60'dan fazla İMSİAD üyesi katıldı...

Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri kentsel dönüşüm için Almanya'ya gitti!

Meclis üyeleri Almanya'daki kentsel dönüşümü incelemek için Hamburg Belediyesini ziyaret etti. Tabea Yaşlılar Bakım Evi ve Hamburg Hafencity Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında ilgililerden bilgi aldılar.

Karabağlar'da kentsel dönüşümün ilk etabında 3 bin konut inşa edilecek!

Toplamda 540 hektar alanda, 27 bin 500 yapıyı kapsadığı için Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Karabağlar'da, 3 bin konutluk ilk etapta altyapı çalışmalarının 2 ay içinde başlaması planlanıyor.

Cem Oğuz: Kentsel dönüşüm için alt yapı şart!

Kent merkezindeki binaların ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olduğunu vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Cem Oğuz, "Kentsel dönüşümü tekrar planlamamız gerekiyor. Dönüşüm için alt yapı şart" dedi...

Kentsel dönüşüm Antalya için bir fırsat!

Kentsel dönüşüm Antalya için bir fırsat. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 32.Grup Meslek Komitesi öncülüğünde Yapı Kooperatifçiliği ve Kentsel Dönüşüm konulu bir toplantı düzenlendi.

Kentsel dönüşüm için 15 teknik heyet!

Kentsel dönüşüm için 15 teknik heyet kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere 15 teknik heyet oluşturuldu. Heyetlerin biri Bursada görev yapacak.

kentsel döinüşüm Haberi

kentsel döinüşüm


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan kentsel dönüşüm yasasının bir yıllık bilançosu açıklandı. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un geçen yıl 31 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, Türkiye'nin 20 yıllık dönüşüm süreci başladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıl meydana gelen Van depremi sonrasında ''İktidarımıza bile mal olsa yapacağız'' sözleriyle gündeme gelen kentsel dönüşüm kapsamında, ilk olarak 5 Ekim 2012'de 33 ildeki 150 kamu binası yıkıldı. 


İlk kazma İstanbul Esenler'de Havaalanı Mahallesi'nde vurulurken, Sarıgazi'de Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarındaki 10 bina ''emülit'' ile yıkıldı. Böylece Türkiye'de ilk kez patlatma yöntemiyle yıkım yapıldı. 


Kentsel dönüşümde ikinci yıkım dalgası ise 6 Nisan'da aynı anda 5 ilde kişilere ait riskli binaların yıkımıyla başladı. Bu kapsamda, İstanbul'daki üç bölgenin yanı sıra Diyarbakır, Sakarya, İzmir ve Rize'de...