02 / 05 / 2024

İMSİAD kentsel dönüşüm için toplandı!

İMSİAD kentsel dönüşüm için toplandı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği İMSİAD, 'Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm' konulu toplantı düzenledi. Toplantıya Bursa inşaat sektörüne yatırımlarıyla yön veren 60'dan fazla İMSİAD üyesi katıldı...



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği İMSİAD, 'Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm' konulu toplantı düzenledi. BURFAŞ Doburca Sosyal Tesisleri'nde İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş, Uludağ Üniversitesi Karmer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz ve Bursa inşaat sektörüne yatırımlarıyla yön veren 60'dan fazla İMSİAD üyesi katıldı. 


Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattığı bir sunum gerçekleştirdi. Programda ayrıca Prof. Dr. Nilüfer Akıncı türk, Prof. Dr. Adem Doğangün, Doç. Dr. Murat Taş ve Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz kentsel dönüşüme yönelik görüşlerini beyan etti. Yaklaşık dört saat süren program, katılımcıların konuşulanlara ilişkin soruların cevaplandırılmasıyla son buldu. Başkan Mescioğlu, "Uludağ Üniversitesi ile imzaladığımız protokol kapsamında Bursa'da İMSİAD üyelerinin uygulayıcılığı, üniversitenin akademik desteği ve belediyelerimizin aracılığıyla Bursa'ya ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 

Bu noktada Osmangazi Belediyesi ile düzenlediğimiz kentsel dönüşüm toplantısında bu hedefimizi Sayın Mustafa Dündar'a ilettik ve kendisinden konuyla ilgili söz aldık. Yıldırım Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi edineceğimiz bu toplantıda da, Yıldırım'da bizlerin rol alabileceğimiz bir kentsel dönüşüm çalışması yapılabilir mi diye öğreneceğiz" şeklinde konuştu. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön