06 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm çalıştayı ne zaman

kentsel dönüşüm çalıştayı ne zaman

Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1 Milyar TL’yi aşkın kaynak kullanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20Aralık’ta İLBANK Ankara Macunköy Sosyal Tesislerinde konuya ilişkin çalıştay düzenledi.

Kentsel tasarıma ilişkin esaslar 9 Aralık'ta belirleniyor!

Planlama ve tasarım süreçlerinin, günümüz planlama pratiğinde yer alan uygulama imar planları anlayışı ve dili ile gerçekleştirilmesi mümkün değildir.Kentsel tasarıma ilişkin esaslar 9 Aralık'ta belirleniyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yakım işlemleri sürüyor. Kent genelindeki çalışmalar çevre halkı tarafından yoğun ilgiyle izleniyor.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında "Belediye Blokları"nın yıkımı sürüyor.

Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kentteki deprem sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Gökçe, çok sayıda konutta tedirginlik yaşandığını belirtti.

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Ankara Mamak Müteahhitler Derneği’nde gerçekleşen toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

Sultanbeyli kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan Sultanbeyli Belediyesi, yeni imar planlarıyla dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdı.

Adıyaman'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Adıyaman'da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu nedenle yıkılmasına karar verilen yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 200 dönümlük Gökdere Millet Bahçesi'nin çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Aktaş, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.

Beşikdüzü kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Trabzon Beşikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve TOKİ konut teslimlerini anlattı.

kentsel dönüşüm çalıştayı ne zaman Haberi

kentsel dönüşüm çalıştayı ne zaman

İmar hakkı transferi ile hem mağduriyetlerin giderilmesi hem de kentsel dönüşüm için kaynak oluşturulması yönünde adım atan bakanlık; kentsel dönüşüm çalıştayıyla farklı kesimden temsilcilerin fikir ve önerilerini aldı. 


Çalıştaya Katılım Yoğun Oldu

 İLBANK yönetim kurulu üyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Baş Danışmanı İbrahim Acar koordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştay tanıtım toplantısına yaklaşık 300 kişi katıldı.  İLBANK Gn. Md. Yardımcısı Mehmet Gürbüz’ün açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel MüdürüVedat GÜRGEN, Bakan Danışmanı İbrahim ACAR,   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, birer konuşma yaptılar. Daha sonra çalıştayda ele alınacak konulara ilişkin sunumlar yapıldı.


Destek Politikaları Heyeti Kentsel Dönüşüm Grup Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Gülay, Hikmet Haspolatlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...