29 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm konulu filmler

kentsel dönüşüm konulu filmler

Ülke hızla ‘kentsel’ dönüşüyordu, birinciliği dizilere verdiler…Kentsel dönüşüm, inşaat sektörünün lokomotifi olmaya hazırlanırken, en büyük gelişmeyi hiç beklemediği sektörden, televizyon dizilerinden gördü.

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

'Esenler'deki Kentsel Dönüşüm Örneği' bilgilendirme toplantısı yarın!

Esenler Belediyesi tarafından yarın saat 10:00'da Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde "Esenler'deki Kentsel Dönüşüm Örneği'' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Yalova’da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Yalova’da İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün düzenlediği “Yalova’nın Kentsel Dönüşüm Stratejisi” konulu toplantıda kentsel dönüşüm hakkında katılımcılarla fikir alışverişi gerçekleştirildi…

Kentsel dönüşümün en çok sosyal boyutu atlanıyor!

‘Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu’ konulu yuvarlak masa toplantısı Kentsel Dönüşümün En Çok Sosyal Boyutu Atlanıyor tarafından düzenlendi. 

Yalova'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

YTSO 12. Meslek Grubu Komitesi ile Yalova Çevre ve Şehircilik İş Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şubesi personelleri, kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi.

Sivas'ta kentsel dönüşüm çalışması başlayacak!

Sivas'ta, "Kale Projesi Yatırım ve İşletme" konulu değerlendirme çalıştayı gerçekleşti. Proje ile ilgili konuşan Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının olduğunu söyledi.

Ankaralı emlakçılara kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Ankara'da ilk kez emlakçılara yönelik olarak kentsel dönüşüm ve yasal mevzuat konulu panel düzenlendi.

Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm Forumu 18 Nisan'da!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek "Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm?' konulu forum 18 Nisan'da gerçekleşecek. Forum için yarın basın toplantısı yapılacak.

Antalya'da kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konferans Salonu’nda İnşaat Mühendisi Murat Yılmaz’ın sunumuyla “Kentsel Dönüşüm” konulu seminer düzenlendi.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Karşıyaka Belediyesi, gelişmekte olan kentlerin en önemli sorunları arasında yer alan çarpık yapılaşma ve kentsel dönüşümü masaya yatırdı. Kentsel Dönüşümde Uygulamalar ve Sorunlar konulu panele sektör temsilcileri katıldı.

Kocaeli'de kentsel dönüşüm paneli düzenlendi!

Kocaeli Barosu ve Türkiye Barolar Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm’ konulu paneli KOTO’da gerçekleşti.

Aliağa'da kentsel dönüşüm semineri yapılacak!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisler Odası, Aliağa'da kentsel dönüşüm konulu seminer düzenliyor.

Hamza Ateş: Kentsel dönüşüm bir ihtiyaç!

Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik” konulu eğitim semineri verildi. Seminerde büyükşehirlerde ihtiyaç haline gelen Kentsel Dönüşüm olgusu anlatıldı.

kentsel dönüşüm konulu filmler Haberi

kentsel dönüşüm konulu filmler

Ülke hızla ‘kentsel’ dönüşüyordu, birinciliği dizilere verdiler…

Kentsel dönüşüm, inşaat sektörünün lokomotifi olmaya hazırlanırken, en büyük gelişmeyi hiç beklemediği sektörden, televizyon dizilerinden gördü. Kentsel dönüşüme  karşı çıkanlar ne diyordu? Insanların doğup büyüdüğü, hatıralarının olduğu mahalle hayatı bitecek ve insanlar evlerine hapsolacak. Sosyal hayatımız büyük yara alacak.

Kahraman mahalleliler süper sitelere karşı direnirken, çok önemli bir mevzisini kaybetti. Mahalle hayatı önce dizilerde bitti.


Son mahalle dizisi: ‘Seksenler’

‘Perihan Abla’, ‘Mahallenin Muhtarları’, ‘Süper Baba’, ‘İkinci Bahar’, ‘Ekmek Teknesi’, ‘Geniş Aile’… Mahalle dizisi efsanesini yaşatanlardan ilk akla gelenler.

Daha bundan birkaç yıl öncesine kadar “Mahalle dizisi garanti tutar” gibi sektörel bir özdeyiş vardı. Birçoğu gibi o da nostaljik bir özdeyiş olarak hatıralarımızda yerini aldı.

Son yıllarda reyting yarışında ipi göğüsleyen bir mahalle dizisi hatırlayanınız var mı? “Sokakta oynayan...