04 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm lüks bölgelerde hızlı ilerliyor

kentsel dönüşüm lüks bölgelerde hızlı ilerliyor

Türkiye’nin gündemine üç yıl önce yoğun bir şekilde giren kentsel dönüşüm, gelir düzeyi yüksek olan lüks bölgelerde daha hızlı ilerliyor. İstanbul’da dönüşümün en hızlı ilerleyen bölgelerin başında ise Bağdat Caddesi geliyor...

Turan Hançerli: TOKİ kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar üretti!

İstanbul’da yaşanan 4.6 şiddetindeki depremle birlikte yeniden 1999 depreminin etkileti hatırlandı. Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, Avcılar'daki durumu anlatırken, 20 yılın heba edildiğini, TOKİ’nin kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar ürettiğini dile getirdi...

Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları satışta!

Yüreğir Belediyesinin TOKİ işbirliğinde gerçekleştirdiği Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm l'inci etap çalışmalarında hak sahiplerine verilen dairelerden arta kalan konutlar TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.

Anadolu Yakası’nda kentsel dönüşüm lüks semtlere talebi artırdı!

Marmara depremi sonrası İstanbul’da farklı semtlere taşınan mülk sahipleri, riskli binaların yenilenmesiyle artık Göztepe, Kalamış, Caddebostan’a geri dönmeye başladı. Anadolu Yakası’nda dönüşüm lüks semtlere talebi artırdı.

Bursa için kentsel dönüşüm lüks değil zarurettir!

İMSİAD Başkanı Mescioğlu, Bursa’nın en önemli kentsel ihtiyacı olan Kentsel Dönüşüm konusunun rant meselesine indirgeyenlerin vebal altına girebileceklerini ve bunun Bursa ve Bursalıların zararına olacağının altını çizdi.

Tokat Niksar'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Niksar'ın en büyük sorunu; can güvenliğini tehdit eden sağlıksız binalara, modern kent hayatına uymayan yapılaşmaya "Kentsel Dönüşüm"le çözüm getiriliyor. Niksar'da 414 hektarlık alan için hizmet alımı sözleşmesi imzalandı.

Aydoğdu Group Cadde'de lüks dönüşüm yapacak!

Adana'nın önde gelen firmalarından olan Aydoğdu Group, İstanbul'a Bağdat Caddesi'nden girme kararı aldı. Şirket, megakentte geniş bir alanda kentsel dönüşümle lüks konseptte yatırım yapmayı planlıyor.

Memduh Kılıç kentsel dönüşüm semineri verdi!

Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, Melikgazi belediyesince başarı ile uygulanan ve birçok yerel yönetim idaredlerince örnek alınan Melikgazi Kentsel Dönüşüm Çalışması bu sefer Kayseri Belediyelerinin yöneticilerine anlatıldığını söyledi.

20 yıl sürecek kentsel dönüşüm için 884 milyar gerekli!

20 yıl süreceği tahmin edilen kentsel dönüşüm için gerekli kaynağın yaklaşık 884 milyar lira olacağı hesaplanıyor. Bu da, yılda ortalama 23 milyar dolar yatırım ihtiyacı demek.

Erol Saçmacı İnşaat kentsel dönüşüm ödülü aldı!

Erol Saçmacı İnşaat, Kentsel Dönüşüm Çevre ve İmar Derneği'nin düzenlediği gecede Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'den ödül aldı.

Recep Özer: Esenler'in asıl sorunu kentsel dönüşüm!

Esenler'deki sorunların çözümünün de makyaj olmadığını belirten Meclis Üyesi Özer, Esenler'in asıl meselesinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Sivas Esentepe ve Yunus Emre'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Esentepe ve Yunus Emre Mahalleleri'nin kentsel dönüşüm kararınının ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımı ile Cuma günü Sivas'ta İmza töreni gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm nasıl olmalı?

Son zamanlarda gündemde sıkça kullanılan bir tabir; “kentsel dönüşüm.” Peki , kentsel dönüşüm nedir? Yöntemleri nelerdir? Ne zaman ve nasıl başladı? Türkiye’de nasıl uygulanıyor ve dünyadaki örnekleri neler?

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Kemalpaşa Belediyesi'nin 2015 yılı içinde çalışmalarına başlamayı planladığı kentsel dönüşüm projelerine onay geldi. İlçenin Soğukpınar ve Atatürk mahallelerini kapsayan alan Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

kentsel dönüşüm lüks bölgelerde hızlı ilerliyor Haberi

kentsel dönüşüm lüks bölgelerde hızlı ilerliyor

Türkiye’nin gündemine üç yıl önce yoğun bir şekilde giren kentsel dönüşüm, gelir düzeyi yüksek olan lüks bölgelerde daha hızlı ilerliyor.  İstanbul’da dönüşümün en hızlı ilerleyen bölgelerin başında ise Bağdat Caddesi geliyor. Caddenin bu kadar cazip olmasında binaların çok eski ve metrekare satış fiyatlarının çok yüksek olmasının etkili olduğu belirtiliyor. Evrenol Architects Şirket Ortağı Mimar Burak Karaca, Bağdat Caddesi’nde sürecin hızlı gitmesi için her şeyin çok uygun olduğunu belirterek, “Burada metrekare fiyatları yüksek olduğu için yükleniciler daha düşük oranlarla iş yapabiliyor. Ayrıca yapılar genellikle eski olduğu için mevcut imar planındaki imar hakkının tamamı kullanılmamış durumda. Yeni yönetmeliklerle gelen inşaat hakları da olunca dönüşüm işlemi kolaylaşıyor” diye konuştu. 


Caddede 30 bin bina risk altında 


İstanbul’da birçok binanın dönüşüm projesinde yer alan Tektaş Mühendislik...