04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm planlaması

Kentsel dönüşüm planlaması

31 Mart’ta yapılacak yerel yönetim öncesi dersine iyi çalışmak isteyen belediye başkan adayları, ilçelerindeki yapı stoku, stoğun kalitesi ve riskli alan tespitine yönelik raporlar hazırlatmaya başladı. Raporu önden alanlar ise çözüm projelerini seçim vaatlerine ekledi.

Kentsel dönüşümde planlamaya standart getirilmeli!

Beylükdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu: Kentsel dönüşüme anlık çözümler yapmak ileride geri dönülemez sorunlara yol açabilir. Kentsel dönüşümle ilgili yol haritası yapılmalı, planlamaya standart getirilmeli" dedi.

İstanbul’un kentsel dönüşüm planı belli oluyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını aralık ayında kamuoyuyla paylaşacak. Önce yüksek riskli ve riskli sınıfta yer alan yaklaşık 600 bin yapı dönüştürülecek. Daha sonra ise yapıların ömürlerine göre dönüşüm planlaması yapılacak.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Kentsel dönüşüm, İstanbul şehir planlaması için bir fırsat!

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeni ile dünyadaki şehircilik örnekleri tartışıladursun, Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul’da sağlıklı bir şehircilik için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu söylüyor...

Kayseri Erkilet'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar yaptığı açıklamada, Kocasinan Erkilet Bölgesinde kentsel dönüşüm planlaması yaptıklarını müjdeledi.

Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü planlaması gerekiyor!

Star Şehir Buluşmaları toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü, şehrini planlaması gerekiyor." dedi...

Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamayla yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi "Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamanın sonucu olarak değil, kent planlamasının kendisi olarak ele alınmaktadır. " dedi.

Kentsel dönüşüm için şehir planlaması yapılmalı!

Gayrimenkul danışmanlık firması Century 21 Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, kentsel dönüşümün yoğun olduğu bölgelerde şehir planlamasının sisteme sokulması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm süreci çok yönlü planlanmalı!

Oysa kentsel dönüşüm planlaması bütüncül bir yaklaşım, ortaklıklar, katılım ilkeleri ve dönüşüm sürecinin tasarımıyla tutarlı olarak uygulanmalıdır. İşte Gazete Bursa yazarı Kemal Uysal'ın bugünkü yazısı;

Meram'daki kentsel dönüşüm 5 ayrı bölgede ilerliyor!

Bir yılda ilçe nüfusunun yarısını kapsayan 50 milyon m2'lik alanda imar planı revizyonu ile ilçe tarihin en büyük planlamasına imza atan Başkanı Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm ile Türkiye'ye örnek oldu.

Kocaeli Çenedağ Mahallesi'nde kentsel dönüşüm olacak mı?

Derince Belediyesi, Çenedağ Mahallesinde Şerife Sokak üzerinde ve Efe sokak ile Karaahmet Deresi arasında kalan kısımda Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlaması başladığını belirtiyor.

Bina yıkmak kentsel dönüşüm değil!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kentsel dönüşüm yapmak için, mutlaka önce ileriye dönük kent planlaması, sonra mikro planlamalar, daha sonra da uygulama projeleri yapmak gerekiyor." dedi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Türk-İsveç Yerel Yönetimler ortaklığı programı, Kentsel Dönüşüm semineri Gölcük Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Tuselog Programı yerel katılım uzmanı Metehan Gültaş şehir planlaması konusunda seminer verdi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm anlatıldı!

Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programının (TUSELOG) kentsel dönüşüm toplantısı Gölcük Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda TUSELOG programı Yerel Katılım Uzmanı Metehan Gültaşlı şehir planlaması konsunda seminer verdi.

Kentsel dönüşüm planlaması Haberi

Kentsel dönüşüm planlaması

Belediye başkan adayları; yerel seçim için son viraja giriyor. Yeni Şafak gazetesinden Emine Açar'ın haberine göre, şehirlerin ve ilçelerin daha yaşanır olması için kolları sıvayan başkan adayları; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla 81 ilin valisine gönderilen kentsel dönüşüm planlamasına yönelik yönetmeliği de dikkate alarak çalışmalar yapıyor.

31 Mart’ta yapılacak yerel yönetim seçimi öncesi dersine iyi çalışmak isteyen adaylar, ilçelerindeki yapı stoğu, stoğun kalitesi ve riskli alan tespitine yönelik raporları daha şimdiden hazırlatmaya başladı. Konu ile ilgili konuşan birçok başkan adayı devletin öncelikleri arasında yer alan kentsel dönüşümün gelecek güzel nesiller için kendilerinin de önceliği olduğunu söyledi.

VAATLER BUNA GÖRE ŞEKİLLENİYOR


Yönetmelik, belediye başkan adaylarının vaadlerine ve projelerine de adeta ilham verdi. Vaatler arasında geniş yeşil alanlar ve estetik şehir mimarisi...