01 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm planlı mı olmalı

Kentsel dönüşüm planlı mı olmalı

NİLÜFER Belediyesi, kentsel yenileme için stratejisini belirledi. Katılımcı ve demokratik süreçler, Nilüfer Belediyesi'nin hayata geçirdiği birçok projede olduğu gibi kentsel yenilemede de etkin yer alacak.

Şadi Yazıcı'dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçedeki deprem ve kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi paylaştı. Yazıcı, Tuzla ilçesinin yüzde 98 oranında planlı bir ilçe olduğuna vurgu yaptı.

Rize’de kentsel dönüşüm 30 Ocak'ta başlayacak!

Rize Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm için gerekli girişimleri başlattıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıkım işlemlerine 30 Ocak’ta başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon ekonomisini canlandırmak için belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmaları planlıyordu. İlçede çalışmalar sürüyor.

Depreme karşı en büyük önlem: Kentsel dönüşüm!

17 Ağustos depreminin 21. yıldönümü kapsamında konuşan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya,kentsel dönüşümün planlı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda depreme karşı dayanıklı ve kaliteli yapıların oluşabileceğini söyledi.

Planlı şehirleşme için kentsel dönüşüm şart!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, planlı şehirleşme için kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti...

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm tarihi bir fırsat!

2. Kentsel Gelişim Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşümün fırsatından yararlanarak şehirlerimizi insan yüzlü, planlı şehirlere, ekonomik kalkınmış, mutlu ve huzurlu şehirlere dönüştürebiliriz" dedi.

Depremin çaresi: acil ve planlı kentsel dönüşüm!

Ege Denizi'nde yaşanan deprem ile kentsel dönüşümün önemi masaya yatırıldı. Uzmanlar depremin çaresinin acil ve planlı kentsel dönüşüm olduğunu söyledi..

İstanbul’u planlı kentsel dönüşüm kurtaracak!

Kentsel dönüşüm tartışmalarını yorumlayan Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Kapıdaki büyük depremin yarattığı gerilim ve her geçen gün artan nüfusla köşeye sıkışan İstanbul’u planlı bir kentsel dönüşüm hareketi kurtaracak” dedi.

Antalya'da parçacık planlı kentsel dönüşüm!

Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi, meslek içi eğitim semineri Antalya'da gerçekleşti. Seminer'de Antalya'daki kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

Beyaz inşaat, 2016'da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek!

Beyaz inşaat, 2016'da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek. Topkapı Beyaz Park Projesini hayata geçiren Beyaz, "Önümüzdeki 10 yıl içinde ağırlıklı olarak fabrika arazileri üzerinde konut, ticari alan ve otel projeleri üretmeyi planlıyoruz" dedi.

Adana Kent Konseyi kentsel dönüşüm için çalışıyor!

Adana Kent Konseyi Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu, planlı ve bilimsel şehircilik yolunda, kenti yönetenlere yol göstermek için önemli adımlar atıyor.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı!

İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı. Bölgede inşaat yapan 4 firma daha bakanlıktan ruhsatını aldı.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı!

Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.

Kentsel dönüşüm planlı mı olmalı Haberi

Kentsel dönüşüm planlı mı olmalı

NİLÜFER Belediyesi, 2015 yılı gündeminin en ağırlıklı konulardan biri olan kentsel yenileme için stratejisini belirledi. Katılımcı ve demokratik süreçler, Nilüfer Belediyesi'nin hayata geçirdiği birçok projede olduğu gibi kentsel yenilemede de etkin yer alacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel yenilemede vatandasın ve mahalle komitelerinin karar süreçlerine dâhil edileceğini söyledi. 


ÇAĞDAŞ YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULACAK 

Bozbey, "Planlı ve çağdaş yerleşim alanları oluşturarak, kentsel yenilemede Türkiye'de model olacağız. Uygulama sonucunda gülümseyen bir Nilüferli ve gülümseyen bir bölge oluşturmanın da tanımını hep birlikte yapmış olacağız. Hem planlamada hem diğer konularda vatandasın da içinde olduğu bir anlayışla bu bölgede yaşanabilir mekânların oluşturulmasını hep birlikte sağlayacağımızı umut ediyorum. Bu uygulamada vatandaş kazanmalı, kamu kazanmalı ve tabi ki yatırımcı da kazanmalıdır. Biz bu üçünün de kazandığı bir planlama...