21 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm takip edilir mi

kentsel dönüşüm takip edilir mi

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Teknik Departman Direktörü Özhan Yurtseven, mülk sahiplerine "İnşaat Teknik İzleme Planı" yapmadan müteahhitler ile anlaşma yapmamaları uyarısında bulunuyor.

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kredisi ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Alınan yeni karara göre kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Mersin'e bağlı Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Çalışmaları yakından takip eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak çalışmalarda son durum hakkında bilgi verdi. 

Süleyman Soylu'dan Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nda mahalle muhtarlarıyla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da önemli kentsel dönüşüm projelerinin takip edildiğini ve pek çok dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Depremin Avcılar için ne kadar tehditkar olduğunun farkındayız. Başkan'ımız çok yoğun çalışıyor. Biz de takip ediyoruz. Hem kentsel dönüşüm hem de bir yandan yapı tespitleri yapılıyor" dedi.

TOKİ Maltepe kentsel dönüşümü için geri sayım başladı!

TOKİ'nin İstanbul'da yapacağı yeni projeler ev almak isteyenler dar ve orta gelirli vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. TOKİ, Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Yeni proje için 14 Ağustos'ta ihaleye çıkılacak.

Yalova'da kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek?

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşümde takip edilmesi gereken süreçle ilgili olarak bilgilendirmede bulundu.

Muhittin Selvitopu: Kentsel dönüşüm çok önemli!

Limontepe'nin en önemli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu ve bu konuyla ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Başkan Selvitopu, bu konudaki temel görüşlerinin herkesin, bulunduğu yerden hakkını almasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm projesi Uşak'ın vizyonunu değiştirecek!

Uşak'taki Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hassasiyetle takip eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan devam eden şantiyede incelemelerde bulundu. Turan, "Türkiye'nin örnek projesini beklenilenden önce bitirerek Uşak'ın vizyonunu değiştireceğiz" dedi.

Meram'da kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

MERAM İlçe Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Dr. Ziya Barlas ve Fahrunnisa Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının takip edileceği kentsel dönüşüm ofisi hizmete açıldı.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Dr. Ziya Barlas ve Fahrunnisa Mahalleleri’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının takip edileceği kentsel dönüşüm ofisi hizmete açıldı.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği toplantı düzenledi!

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Irmak, "Federasyon olarak kentsel dönüşümün takipçisi olacağız" dedi.

kentsel dönüşüm takip edilir mi Haberi

kentsel dönüşüm takip edilir mi

İnşaat projelerinin diğer sektörlerdeki projelerle kıyaslandığında çok daha uzun sürdüğünü dile getiren Yurtseven, bu durumun mülk sahiplerine bazı dezavantajlar getirdiğini belirtiyor.  Yurtseven, uzun soluklu inşaat projelerinde mülk sahiplerinin teknik konularda yetersiz kaldığını ifade ederek, özellikle kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan bazı aksaklıkların bundan dolayı yaşandığını kaydediyor.  


Yatırımınızı takip ettirin 

Teknik İzleme Planı ile inşaat süresince yatırımı takip etmenin mümkün olacağını ifade eden Yurtseven, bunun inşaat süresince hazırlanacak raporlarla sağlanacağını belirtiyor. 


İnşaat Teknik İzleme Planı'nın yedi aşamadan oluştuğunu söyleyen Yurtseven, bunların inşaata başlamak için gerekli ruhsat ve izinlerin alınması ile birlikte yüklenici tarafından hazırlanacak iş programının takibi; inşaatın başlangıcından itibaren, sözleşme ve teknik şartnamelere uygunluğunun denetlenmesi, sözleşme ve teknik şartnamelere aykırı durumların tespit edilmesi halinde mülk sahiplerinin bilgilendirilmesi; inşaat çalışmasında işin yüzdesel olarak...