06 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm teknik heyet

Kentsel dönüşüm teknik heyet

Bakanlık tarafından illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 teknik heyet oluşturuldu. İstanbul merkez olmak üzere Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve ayrıca İstanbul için ikinci ve üçüncü teknik heyetler teşkil edildi.

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Kentsel dönüşüm deprem riskini azalttı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki,  ''Kentsel dönüşüm, deprem riskini azaltmada etkili olacak yaklaşımlardan birisi" dedi. 

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

Teknik Yapı'dan Kartal'da kentsel dönüşüm projesi!

Teknik Yapı tarafından Kartal Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. Teknik Yapı, yıkılan binaların yerine hak sahiplerine ikişer daire vereceği projeye başlıyor.

Mustafa Balcı: Kentsel dönüşüm rant odaklı projelere indirgeniyor!

Kentsel dönüşümün rant odaklı projelere indirgendiğine dikkat çeken İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplinlerinin, teknik, bilimsel ve yasal gereklilikleri ile teknik ilkelerini görmezden gelerek kentsel dönüşüm olmaz." dedi.

TOKİ'nin Burdur Bozkurt kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Burdur İli Bozkurt Mahallesi Riskli Alana Ait Kentsel Dönüşüm Projesi ve Teknik Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:30'da gerçekleşecek.

Tozkoparan kentsel dönüşüm ihalesi 20 Eylül'de!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ve Teknik Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 20 Eylül 2016 Salı günü saat 11:30'da gerçekleşecek.

Ümraniye kentsel dönüşümünde harç ücreti mi alıyor?

Kentsel Dönüşüm kapsamında harç muafiyeti söz konusu. Ancak Ümraniye Belediyesi’nin ‘Teknik elaman ücreti’ altında harç parası aldığı iddia ediliyor.

TOKİ Antalya Serik kentsel dönüşüm hak sahipliği tespit değerleme bugün yapılacak!

TOKİ Antalya Serik kentsel dönüşüm hak sahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alım işi ihale usulü ile bugün yapılacak.

Antalya Serik'te kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ Serik Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Haksahipliği Tespit Değerleme, Kentsel Tasarım, Mimari Proje, Modelleme, Fizibilite, Uzlaşma Görüşmeleri Hizmet ve Teknik Danışmanlık Alım İşi ihalesini 31 Mart’ta yapıyor

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm master planı çalışmaları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan ortak hizmet protokolü kapsamında yapılmakta olan Süleymanpaşa İlçesi Kentsel Dönüşüm Master Planı'nı ile ilgili arazi çalışmaları başladı.

FİKENTDER 'den Ünalan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm toplantısı!

FİKENTDER 'den Ünalan Mahallesine Kentsel dönüşüm konusunda hukuki ve teknik destek toplantısı ... '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' 12.07.2015 tarihinde pazar günü 14:00 - 17:00 saatleri arasında yapılacak.

Tekirdağ için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Stratejik Plan Hazırlanması için İstanbul Teknik Üniversitesi ile protokol imzaladı.Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacağını da söyledi.

Kentsel dönüşüm teknik heyet Haberi

Kentsel dönüşüm teknik heyet

Bakanlık, kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6306 sayılı kanun kapsamında 48.854 adet binada, 150.717 adedi konut, 23.912 adedi dükkân olmak üzere toplam 174.629 adet birimin (bağımsız bölümün) risk tespiti yapıldı.


6306 sayılı kanun kapsamında risk tespiti yapılan binalardan 11.242 adet bina (40.085 birim -bağımsız bölüm), yıkıldı. 16 Ekim 2014 tarihi itibarıyla Uygulama Yönetmeliği kapsamında riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu.


Oluşturulan teknik heyetler iller kapsamında;


İstanbul İli merkez olmak üzere İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve ayrıca İstanbul için ikinci ve üçüncü teknik heyetler teşkil edildi.


Ankara İli merkez olmak üzere Ankara, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas


Eskişehir İli merkez olmak üzere, Eskişehir, Kütahya, Bilecek,


Trabzon İli merkez olmak...