05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli

Kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli

Kentsel dönüşümde ikamet edilen riskli binasını anlaşma yolu ile yıktıran hak sahiplerine başvurmaları halinde kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli ne kadar oldu? İşte kira yardımları..

Ali Kılıç: Kentsel dönüşümde Türkiye modeli yarattık!

Maltepe Belediyesi’nin 2016 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kılıç, kentsel dönüşümde bir Türkiye modeli yarattıklarını belirtti.

Mehmet Sekmen: 2016 kentsel dönüşümde hamle yılımız olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "2016 yılı bizim kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılımız olacak. Geçen yıl alt yapıda hamle yılıydı, bu sene de kentsel dönüşümde hamle yılı" dedi.

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar!

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar 8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, riskli yapılarda hak sahibi olmayanlara yardım yapılacak ve enkaz bedeli ödenecek..

Kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli!

Kentsel dönüşümde ikamet edilen riskli binasını anlaşma yolu ile yıktıran hak sahiplerine başvurmaları halinde kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli ne kadar oldu? İşte kira yardımları..

Mehmet Sekmen: Kentsel Dönüşümde 2016 Hamle Yılı Olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2016 senesinin kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılı olacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde 2016 'anjiyo' yılı olacak!

Kentsel dönüşüm, 2016’da hızlanacak. Sürecin tıkandığını belirten sektör temsilcileri, bu yıl ‘anjiyo’ bekliyor. İstanbul’da Yenisahra, Beykoz, Ümraniye öne çıkarken Anadolu da radarda.

Kentsel dönüşümde tanınan ek süre ne zaman dolacak?

Kentsel dönüşümde 2016 yılbaşına kadar devam edecek yüzde 25’lik bonus hak uygulaması hak sahiplerini ve müteahhitleri telaşa soktu.

Kentsel dönüşümde ek hak uygulaması Kadıköy'de projeleri artırdı!

2016 başına kadar sürecek kentsel dönüşümde yüzde 25'lik ek hak uygulaması, Kadıköy'ü bin 300'ün üzerinde projeyle şantiyeye çevirdi. Buna göre 80 metrekarelik bir hak sahibi yeni binada 116 metrekarelik evine 1 oda daha ekleyebiliyor.

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli Haberi

Kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli

Kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli!

Kentsel dönüşümde ikamet edilen riskli binasını anlaşma yolu ile yıktıran hak sahiplerine başvurmaları halinde kira yardımı yapılıyor. Bu yardım 18 ay boyunca kesintisiz ve geri ödemesiz bir şekilde yapılıyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kira yardımı ödemelerinde riskli yapıda ikamet şartı aranmakta olup, malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerinden sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor.


Kira yardımı bedelleri ilden ile değişkenlik gösterebiliyor. Bu rakamlar her sene yeniden belirleniyor. Peki, kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli ne kadar oldu?


Kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardımı:


İL ADI

Ankara, İstanbul, İzmir


Malik (Aylık): 795,00 TL

Kiracı (Defaten) : 1.590,00 TL

Sınırlı Ayni Hak Sahibi (Defaten) : 3.975,00 TL


İL ADI

Adana, Antalya, Bursa, Konya


Malik (Aylık): 750,00 TL

Kiracı (Defaten)...