03 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası nedir

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası nedir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Onuncu Kalkınma Planı'nda Belirlenen Öncelikli Dönüşüm Programları 3. Basın Toplantısı kapsamında yaptığı konuşmaya göre kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası modeli geliştirileceğinden de bahsetti.

Kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Gayrimenkulü kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar Bakanlığın sunmuş olduğu bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde vatandaş korunacak!

Gayrimenkul sektörünün Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle hazırladığı indirim kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde vatandaşın korunması, mağdur olmaması noktasında çalışmalarımız olacak" dedi.

Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan binalara odaklanmalı!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, 1999 depreminden önce yapılan pek çok konutun risk altında olduğunu söyleyerek, kentsel dönüşümde önceliğin yaşlı ve deprem geçmişi olan yapılara verilmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Başbakan Yardımcısı Canikli, Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde yapılan değişiklikle ilgili olarak, Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde yeni dönem!

SPK Başkanı Ertaş: "Gayrimenkul sertifikaları düzenlemesi için Kurulumuz görevlendirilmiştir. Düzenleme ile birlikte kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlayacak" dedi.

Kentsel dönüşümde alınan 2/3 kararı ne işe yarar?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz bugünkü yazısında kentsel dönüşümde alınan 2/3 kararını kaleme aldı. İşte Ali Güvenç Kiraz'ın o yazısı..

Kentsel dönüşümde harç ve vergi muafiyeti sorunları nasıl çözülür?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç KİRAZ, kentsel dönüşümde harç ve vergi muafiyeti sorunlarını anlattı. İşte o yazı:

Kentsel dönüşümde alınan kira yardımı vergiye tabi mi?

Gayrimenkul sahiplerine kira yardımı, tazminat gibi isimlerle yapılan ödemeler bir kiralama sözleşmesi kapsamında yapılmamaktadır. Peki kentsel dönüşümde alınan kira yardımı vergiye tabi mi?

Kentsel dönüşümde Gayrimenkul Sertifikası modeli gelecek!

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

Kentsel dönüşümde yeni modeller geliştirilmeli!

Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme Kurucu ve Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, "Kamu ve yatırımcıların kentsel dönüşümde uygulanabilecek yeni yaklaşımlar ve modeller geliştirmesi gerekiyor" dedi.

Avrupalı firmalara kentsel dönüşümde işbirliği çağrısı!

Avrupalı gayrimenkul devlerini buluşturan GREET Vienna, bu sene Türkiye'yi konferans programına dahil etti. Konferansta Türkiye'ye yatırım çağrısı yapıldı: "Kentsel dönüşümde işbirliğine gelin"

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası modeli geliştirilecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Onuncu Kalkınma Planı'nda Belirlenen Öncelikli Dönüşüm Programları 3. Basın Toplantısı kapsamında yaptığı konuşmaya göre kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası modeli geliştirileceğinden de bahsetti.

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası nedir Haberi

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası nedir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Onuncu Kalkınma Planı'nda Belirlenen Öncelikli Dönüşüm Programları 3. Basın Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kentsel dönüşüm alanlarında hakların devredilmesine imkan sağlayacak şekilde gayrimenkul sertifikası modeli geliştireceğiz. Bu da devrim mahiyetinde bir adım. Bu yolla imar değişikliği esnasında değer kaybına uğrayan bir yerden veya kamulaştırmalarda başka bir alana, bu gayrimenkul değerin menkul değer haline dönüştürülerek aktarılması ve disiplinize edilmesi.'' dedi.


Konut edinmek isteyenlere devlet desteği


Başbakan Davutoğlu, konut edinmek isteyenlere yüzde 15'lik devlet desteği sağlanacağını, bunun kademeli olacağını belirterek, "Birisi derse ki ben dördüncü yılda, üçüncü yılda evi almak istiyorum, 4 ve 3. yıllar için kademelendirilmiş bir teşvik uygulaması olacak. 5 yıl için yüzde 15 ise, diyelim ki 4 yıl için yüzde 12, 3 yıl için yüzde 10 gibi kademelendirilmiş bir...