17 / 02 / 2025

kentsel dönüşümde hangi harçlar muaf

kentsel dönüşümde hangi harçlar muaf

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin 9 uncu fıkra gereğince kentsel dönüşümde kimi harçlar alınmıyor. Peki, kentsel dönüşüm harçları nelerdir?

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir kez daha anlaşıldı. Peki evini dönüştürmek isteyenler için hangi teşvik ve destekler veriliyor? İşte kentsel dönüşüm teşvik ve destekleri...

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödeme şartları!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binası yıkılan ev sahipleri Bakanlık tarafından sunulan kira yardımından yararlanabiliyor. Peki, kira yardımı hangi koşullarda verilir? İşte 15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödemeleri şartları..

İstanbul'da hangi ilçeler kentsel dönüşümde?

6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile birlikte “Kentsel Dönüşüm” kavramı gündeme gelmiştir. Peki İstanbul'da hangi ilçeler kentsel dönüşümde?

Kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde belirtilen vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

Kentsel dönüşümde kredi en çok hangi bankalardan çekildi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, 19 Aralık 2014 tarihi itibariyle kentsel dönüşümde kullanılmak üzere kredi çekilen bankaların dağılımını yayınladı.

Kentsel dönüşüm hangi harçlardan muaf?

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesi uyarınca bazı vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşüm hangi harçlardan muaf?

Kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor. Peki yıkılan binadaki işyeri kiracılarına ne olacak? İşte kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları...

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

kentsel dönüşümde hangi harçlar muaf Haberi

kentsel dönüşümde hangi harçlar muaf

Kentsel dönüşüm harçları nelerdir?

6306 Sayılı Kentsel dönüşüm kanunun 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca, 15.12.2012 tarihli 28498 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin 9 uncu fıkrasında yer aldığı şekliyle;

a) İlgili kurum veya gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alman harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaftır.


b) Riskli alanlarda gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişilerince, İlgili kurum adına değil de kendi adlarına uygulamada bulunulması halinde, riskli alanlardaki yapıların mevcut alanları için daha önce...