13 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde üçüncü yıkım

kentsel dönüşümde üçüncü yıkım

Kentsel dönüşümde üçüncü yıkım dalgası Marmara Depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilecek. Bu hafta sonu 45 ilde 90 bin konut ve iş yerinin yıkımı gerçekleştirilecek ve temel atmada yapılacak...

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşümde öncü belediye!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bölgelerde yürütülen projelerle ilgili incelemelerde bulundu. Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşümde öncü belediye olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

Altınok Öz: Deprem ve kentsel dönüşümde öncüyüz!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Öz, Türkiye’de deprem dönüşümde öncü belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu söyledi.

Mamak kentsel dönüşümde rekora koşuyor!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak Belediyesi kentsel dönüşümde attığı büyük adımlarla rekora koşuyor. Başkent Ankara'da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak'ta, yedi ayrı kentsel dönüşüm projesi uygulanıyor" dedi.

Altınok Öz: Kartal deprem ve kentsel dönüşümde öncü!

Kartal Belediyesi kentsel ve deprem dönüşümü çalışmalarına devam ediyor. Kanal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Deprem Dönüşümünde ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok diye konuştu.

Altınok Öz: Deprem ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok!

Kartal, Anadolu yakasının merkezi olma yönünde gelişiyor ve dönüşüyor. Kartal Belediyesi kentsel ve deprem dönüşümü konusunda öncü olmaya devam ediyor. Altınok Öz, ‘Deprem Dönüşümünde ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok’ dedi.

Kartal kentsel dönüşümde öncü!

Kartal Afyon Kale Spor Derneği'ni ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, yerinde dönüşüm, deprem dönüşümü ve kentsel dönüşümde Kartal Belediyesi'nin öncü olduğunu da belirtti.

Kentsel dönüşümde başarının sırrı katılımcılık!

Bursa'da yapılan 'Kentsel Dönüşüm Zirvesi' konuşmacıları, akademisyenler, meslek ve iş dünyası temsilcileri "Kentsel dönüşümde başarının sırrı, katılımcılık" görüşünde birleşti. Akıncıtürk, "Biz artık halkla birlik olmalıyız." dei.

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

kentsel dönüşümde üçüncü yıkım Haberi

kentsel dönüşümde üçüncü yıkım


Kentsel dönüşümde üçüncü yıkım dalgası Marmara Depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatacağı yıkımlarda, tekrar aynı acıların yaşanmaması için riskli bina tehdidine dikkat çekilecek, 6,5 milyon konutun yenilenmesinin hedeflendiği kentsel dönüşüm projesinde üçüncü yıkım dalgası başlıyor. 45 ilde 90 bin konut ve iş yerinin hafta sonunda yıkımı gerçekleştirilecek. Diğer iki yıkım paketinden farklı olarak bu sefer temel atmada yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre Marmara Depremi'nin 14. yılı olan 17 Ağustosta Bursa'dan 45 il ile yapılan bağlantı sonucunda gerçekleştirilecek yıkım hem patlatma hem de mekanik yöntemle olacak. Üçüncü dalga ile birlikte kentsel dönüşüm sürecinde yıkılan konut sayısı toplamda 150 binin üzerine çıkmış olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıl sonunda bu kapsamda 200 bin konut ve...