28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kapsamında 90 bin konut yıkılacak!

Kentsel dönüşüm kapsamında 90 bin konut yıkılacak!

Kentsel dönüşümde üçüncü yıkım dalgası Marmara Depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilecek. Bu hafta sonu 45 ilde 90 bin konut ve iş yerinin yıkımı gerçekleştirilecek ve temel atmada yapılacak...




Kentsel dönüşümde üçüncü yıkım dalgası Marmara Depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatacağı yıkımlarda, tekrar aynı acıların yaşanmaması için riskli bina tehdidine dikkat çekilecek, 6,5 milyon konutun yenilenmesinin hedeflendiği kentsel dönüşüm projesinde üçüncü yıkım dalgası başlıyor. 45 ilde 90 bin konut ve iş yerinin hafta sonunda yıkımı gerçekleştirilecek. Diğer iki yıkım paketinden farklı olarak bu sefer temel atmada yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre Marmara Depremi'nin 14. yılı olan 17 Ağustosta Bursa'dan 45 il ile yapılan bağlantı sonucunda gerçekleştirilecek yıkım hem patlatma hem de mekanik yöntemle olacak. Üçüncü dalga ile birlikte kentsel dönüşüm sürecinde yıkılan konut sayısı toplamda 150 binin üzerine çıkmış olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıl sonunda bu kapsamda 200 bin konut ve iş yeri yıkmayı hedefliyor, Bakanlığın 2013 yılı hedefi ise 400 bin birim konutun yıkabilmek. Hafta sonunda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm seferberliği programına Başbakan Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katılacak. 


5 Ekim 2012'de İstanbul Esenler'de başlayan yıkım sürecinin ikinci ayağı yine İstanbul'da gerçekleştirilmişti. Ancak güvenlik nedeniyle patiatmalı yıkım gerçekleştirilmemişti. Üçüncü dalgada Bursa ile birlikte 45 ilde yıkım gerçekleştireceklerini aktaran Bakanlık yetkilileri, "Bu sefer patlatma da var mekanik yıkım da var. Ayrıca diğer iki yıkımdan farklı olarak Bursa'daki programda temel atma da olacak" dediler. 


Cenk ESEN/ Türkiye Gazetesi


Geri Dön