27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yerel yönetimler

Kentsel dönüşümde yerel yönetimler

Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm zirvesi Adana'da gerçekleştirildi. “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi” adı altında yapılan toplantılar, bundan sonra da Bursa, Antalya ve İstanbul'da düzenlenecek.

Kentsel dönüşümde yerel yönetimler de yetki istiyor!

Türkiye’nin en kapsamlı kensel dönüşüm zirvesi Adana'da gerçekleştirildi. “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi” adı altında yapılan toplantılar, bundan sonra Bursa, Antalya ve İstanbul'da yapılacak

Ömer Bulut: Kentsel dönüşümde herkes sorumluluktan kaçıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada kentsel dönüşümde sıkıntı yaşanan riskli binalarla ilgili “Burada herkes sorumluluktan kaçıyor. Yerel yönetimlerin sorumluluğu aslında bu işte daha fazla. Çünkü hastalık neyse onu önce teşhis etmek gerekiyor” diye konuştu.

İzmir'deki dönüşümde yerel yönetimler zayıf!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de kentsel dönüşümde yerel yönetimlerin zayıf kaldığını ve kentin iç kesimlerinde yatırıma muhtaç birçok bölge olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Kira yardımı 2015'te 735 liraya yükseldi. İstanbul'da kira yardımlarını yerel belediyeler yapıyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Yerel yönetimler kentsel dönüşümde firmalara destek olmuyor!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Kentsel dönüşümde 1 ileri 2 geri gidiyoruz. Yerel yönetimler burada inşaat firmalarına destek olmuyor" dedi..

Kentsel dönüşümde 1 ileri 2 geri gidiyoruz!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir, yerel yönetimlerin kentsel dönüşüme destek olmadığını söyledi. Demir, "Kentsel dönüşümde 1 ileri 2 geri gidiyoruz. Yerel yönetimler burada inşaat firmalarına destek olmuyor" dedi.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşümde ada bazında planlama istiyor!

MÜFED Başkanı Necip Nasır ve federasyon üyeleri, Karşıyaka Başkanı Akpınar 'dan, kentsel dönüşümde ada bazında planlama yapılmasını istediler. Nasır, yerel yöneticilerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde yerel yönetimler Haberi

Kentsel dönüşümde yerel yönetimler

Türkiye’nin kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik bugüne kadarki en kapsamlı buluşmalar arasında gösterilen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”, Adana’da gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın ana sponsorluğu ve Emlak Konut GYO’nun destekleri, Häfele ile Yıldız Entegre’nin sponsorluğundaki zirve, DÜNYA gazetesi ve CNBC-e işbirliğinde düzenlendi. Melda Yücel'in sunduğu geniş katılımlı zirvede Türkiye’deki mevcut kentsel dönüşüm uygulamaları tartışılarak beklentiler dile getirildi. 


Zirvede, Türkiye’de kentsel dönüşüm konusunda önemli yasalar çıkarıldığını anlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Ancak son imzaların ilgili bakanlıkta kilitleniyor olması işi tıkıyor” dedi. Kentsel dönüşümde mutlaka devlet eli olması gerektiğini vurgulayan Sözlü, işlerin daha hızlı ilerlemesi için de yetkinin büyükşehirlerde kamu ile paylaşması gerektiğine değindi. Örnek olarak Yüreğir Belediyesi’ni gösteren Sözlü, burada konsept olarak çok güzel...