27 / 04 / 2024

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşümde ada bazında planlama istiyor!

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşümde ada bazında planlama istiyor!

MÜFED Başkanı Necip Nasır ve federasyon üyeleri, Karşıyaka Başkanı Akpınar 'dan, kentsel dönüşümde ada bazında planlama yapılmasını istediler. Nasır, yerel yöneticilerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.



Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve beraberindeki federasyon üyeleri Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı ziyaret etti. Akpınar ile görüşen MÜFED heyeti, İzmir'in en yoğun nüfuslu ilçelerinden Karşıyaka'daki yaşam standartlarını yükseltmek için belediyenin ada bazındaki planlamalarının bitmesini beklediklerini kaydetti. MÜFED Başkanı Nasır, bir ilçenin yapışım en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticilerin harekete geçmesi gerektiğini belirterek, "Her fırsatta söylediğimiz gibi dönüşüm çalışmaları ada bazında planlanmalı ve bölgesiyle bütüncül nitelik taşımalıdır. 200 farklı iş koluna hitap eden bu büyük sektörün bilimsel argümanlarla hareket ederek standartlara uygun iş yapabilmesi için, Türkiye çapında 60 ilde dernek ve federasyonlar kurduk. Izmir'in rantının İzmir'de kalmasını amaçlıyoruz. İzmirli müteahhitler olarak bölgeyi iyi biliyoruz. Ada bazındaki planlamaların biran önce yapılmasını istiyoruz" dedi. 



Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, Karşıyaka'nın bir yaşam kenti özelliği taşıdığım ifade ederek, "Yerel yönetimler, halkın konforunu artırmak için görev yapıyor" dedi. Kent yenilemesinde sosyal donatı, yeni yol, meydan ve parkların da bir bütün olarak planlanması gerektiğine dikkat çeken Akpınaır, İzmir'li müteahhitlerle bu konuda işbü'liğine hazır olduğunu sözlerine ekledi. 


Yeni Asır


Geri Dön