05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümla emisyon azalacak mı

Kentsel dönüşümla emisyon azalacak mı

Kentsel dönüşümle emisyon azalacak. Kentsel dönüşümle birlikte yaklaşık 6,5 milyon konutun yeniden yapılandırılması planlanmakta olup, 2023 yılına kadar mevcut bina stoğunun yüzde 30’unun yenileneceği öngörülüyor.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm süreci nasıl olacak?

İzmir'de Narlıdere'de 4 mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesini Narlıdere Çatalkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Esen ve S.S. Çatalkaya Konut Yapı Kooperatif Başkanı Zeynal Koçak değerlendirdi.

İzmir Gültepe sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Gültepe Semti Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin genel kurulunda konuşan mahalleli, kentsel dönüşüme tepki gösterdi. 

Kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşılmalı!

‘1-7 Mart Deprem Haftası’ dolayısıyla açıklamada bulunan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye'de hayata geçen kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşımla bakılması gerektiğini dile getirdi.

Bursa'da kentsel dönüşümde önemli adımlar atılacak!

Yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlatan Büşükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ''Kentsel dönüşüm altyapı ve ulaşımla alakalı önemli adımlar atmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 12'nci kata ulaşıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 6 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilen Kayseri belediyecilik tarihinin en büyük projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların hızlandığını, ilk etap inşaatlarda 12. kata ulaşıldığını söyledi.

Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'ye örnek oldu!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaklaşık 450 Milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçen ve sanayiden konutsal ve ticari alana dönüşüm özelliği ile bir ilk olan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’nin örnek projesi olduğunu açıkladı.

Çukurova'daki 16 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi onay bekliyor!

ADANA'nın merkez Çukurova İlçesi'ndeki 7 bin hak sahibini ilgilendiren 6 milyar liralık yatırımla 16 bin konut yapılması planlanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda onay bekliyor.

Bursa Akpınar'daki 2290 konut kentsel dönüşüme giriyor!

Bursa'da 2290 konutlu 1050 Konutlar'daki kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı. Yer sahiplerinin kurduğu Akpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yapılan görüşmeler sonunda Nilüfer'deki Nilüfer sitesini yeniden inşa eden Ergünkent inşaat ile mutabakata vardı.

Uşak'a kentsel dönüşümle bin 51 konut inşa edildi!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin en önemli projeleri arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindiğini söyleyerek 430 bin metrekare alanda 450 milyon TL'lik yatırımla bin 51 konut inşa edileceğini belirtti.

Çukurova'da 6 milyar liralık kentsel dönüşüm projesi onay bekliyor!

ADANA'nın Çukurova İlçesi'ndeki 7 bin hak sahibini ilgilendiren 6 milyar liralık yatırımla 16 bin konut yapılması planlanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 1 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda onay için bekliyor.

Ortadoğu Grup kentsel dönüşüme giriyor!

Ortadoğu Grup, 150 milyon TL’lik yatırımla yeni aile oteli ‘Wome Deluxe’ü hizmete sundu. Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, önümüzdeki yıl dört büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.

Kentsel dönüşümde rant kanunu olmalı!

KARABAĞLAR'DA seçim çalışmalarına devam eden CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, Salih Omurtak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Kentsel dönüşümla emisyon azalacak mı Haberi

Kentsel dönüşümla emisyon azalacak mı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında 43 milyon ton sera gazı emisyonunu azaltmayı hedefliyor


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kentsel dönüşümle birlikte yaklaşık 6.5 milyon konutun yeniden yapılandırılmasının planlandığı belirtilerek, 2023 yılına kadar mevcut bina stoğunun yüzde 30'unun yenileneceğinin öngörüldüğü ifade edildi. 


Yeni konutlardaki yapılan yalıtımlar sayesinde yaklaşık yüzde 40 oranında enerji tasarrufu planlandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 


''Bu sayede 2012-2023 yılları arasında Kentsel Dönüşüm faaliyetleri sonucu toplam sera gazı emisyon azaltımı 42.7 milyon ton karbondioksit eşdeğeri olması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel dönüşüm planlamalarında, iklim değişikliğine neden olan sera gazlarının azaltılması ile enerji verimliliğinin sağlanması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve sera gazı emisyonu yutak alanlarının artırılmasına önem ve öncelik veriyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümle...