15 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümün İzmir yıkımı

Kentsel dönüşümün İzmir yıkımı

Kentsel dönüşümün İzmir yıkımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümün üçüncü hamlesi kapsamında İzmir'e bağlı Hatay semti İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir apartamanın yıkımına başlandı...

İzmir konut piyasasında kentsel dönüşüm etkili!

TSKB Gayrimenkul Değerleme İzmir Şube Kıdemli Değerleme Uzmanı Ecem Baştürk Gür, İzmir'de kentsel dönüşüm ile gelişim gösteren ve gayrimenkul piyasasının hareketlendiği bölgeleri değerlendirdi.

Aktepe ve Emrez kentsel dönüşüm mimari proje yarışması sonuçları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 122 hektarla üzerinde çalıştığı en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Gaziemir’deki Aktepe ve Emrez bölgeleri için düzenlediği 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması”nı sonuçlandırdı.

İzmir'de kentsel dönüşümün önemi gündeme getirildi!

İzmir'deki sağlıklı yapı stoğunun yüzde 15-20 seviyelerinde olduğunu belirten Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, deprem bölgesi olan İzmir'de kentsel dönüşümün önemini gündeme getirdi.

İzmir meslek odalarından kentsel dönüşüm uyarısı!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 101 hektarlık alanla ilgili kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıyan meslek odaları, imar alanının heyelan bölgesi olduğunu hatırlattı.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm uyarısı!

İzmir'in Karabağlar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 101 hektarlık alanla ilgili kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıyan meslek odaları, imar alanının heyelan bölgesi olduğunu hatırlattı

Bina yıkmak kentsel dönüşüm değil!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kentsel dönüşüm yapmak için, mutlaka önce ileriye dönük kent planlaması, sonra mikro planlamalar, daha sonra da uygulama projeleri yapmak gerekiyor." dedi.

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

İzmir'de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışmasının ilk adımı atıldı.

Gaziemir Aktepe ve Emrez kentsel dönüşüm mimari proje yarışması sonuçları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması'nın sonuçlarını açıkladı. Yarışma sonuçları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gaziemir kentsel dönüşüm proje yarışması sonuçlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması sonuçları açıklandı.

Torbalı kentsel dönüşüm projesinde yetki ilçe belediyesinde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Torbalı’daki Çaybaşı - Yeni Mahalle’de uygulama yetkisinin Torbalı Belediyesi’ne ait olduğunu açıkladı...

Torbalı'da kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Torbalı'da yapacağı kentsel dönüşüm için yapılan 438 konutluk projede yetkinin yerel yönetimlere devredilmesi talebine bir destek de İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün'den geldi.

Güleryüz Yapı İzmir'de 3 kentsel dönüşüm projesine başlıyor!

Güleryüz Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Güleryüz, bölgede 313 bin riskli konut olduğunu ifade etti. İzmir’in Balçova, Hatay ve Konak ilçelerinde hayata geçirdiği özel projeler tasarlayan Güleryüz Yapı, kentsel dönüşüm sürecinde İzmir’e katkı sağlıyor.

İzmir Örnekköy’de kentsel dönüşüm görüşmeleri başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını kentin farklı noktalarında sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Karşıyaka Örnekköy’deki 18 hektarlık alan için hazırladığı projesini görücüye çıkardı. İşte projenin ayrıntıları...

Kentsel dönüşümün İzmir yıkımı Haberi

Kentsel dönüşümün İzmir yıkımı

Her biri 85 metrekareden 18 daire ve 14 işyerinin bulunduğu apartmanm yerine 140 ile 150 metrekare büyüklüğünde 28 daire, 8 işyeri ve otopark yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Erkan Yaşacan, yıkım öncesinde yaptığı açıklamada, 1964 yılında yapılan apartmanm yerine depreme dayanıklı, çevreci bir binanın yapılacağını söyledi.

Binanın depreme dayanıksız olduğunu belirten Yaşacan, "Yapılan tespitler sonucunda binanın sağlıksız olduğu ortaya çıktı. Yıkılması gerektiğini mülk sahiplerine tebliğ edildi. Binada oturanlarda müteahhit firma ile anlaşarak yıkım kararı aldılar. Burada depreme dayanıklı yeşil bina dediğimiz günümüz standarlarını taşıyan bir bina yapılacak. 28 daire 8 işyeri olarak yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek. İzmir birinci derecede deprem bölgesi, bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini istiyoruz" dedi....