29 / 04 / 2024

İzmir'de dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

İzmir'de dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşümün İzmir yıkımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümün üçüncü hamlesi kapsamında İzmir'e bağlı Hatay semti İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir apartamanın yıkımına başlandı...




Her biri 85 metrekareden 18 daire ve 14 işyerinin bulunduğu apartmanm yerine 140 ile 150 metrekare büyüklüğünde 28 daire, 8 işyeri ve otopark yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Erkan Yaşacan, yıkım öncesinde yaptığı açıklamada, 1964 yılında yapılan apartmanm yerine depreme dayanıklı, çevreci bir binanın yapılacağını söyledi.

Binanın depreme dayanıksız olduğunu belirten Yaşacan, "Yapılan tespitler sonucunda binanın sağlıksız olduğu ortaya çıktı. Yıkılması gerektiğini mülk sahiplerine tebliğ edildi. Binada oturanlarda müteahhit firma ile anlaşarak yıkım kararı aldılar. Burada depreme dayanıklı yeşil bina dediğimiz günümüz standarlarını taşıyan bir bina yapılacak. 28 daire 8 işyeri olarak yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek.  İzmir  birinci derecede deprem bölgesi, bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini istiyoruz" dedi.

Günboyu

Geri Dön