05 / 05 / 2024

Kentsel Tarım Parkı

Kentsel Tarım Parkı

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 20 yıllığına kiraya verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, ormanlık alanların park olarak 20 yılı bulan sürelerde kiralık olarak işletilmesini sağlayacak. Resmi Gazete'de yayınlanan Orman Parkları yönetmeliğine göre kapalı teklif usülüyle ihale edilecek.

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Uluslarası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yeralan "Bandırma Tasarım Parkı” uluslararası açık kentsel tasarım yarışmasını kazanan ekipler belli oldu.

Antalya'da 700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi!

Hürses Gazetesi'nin köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün köşesinde "700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Kentler kurulurken tarım arazileri korunmalı!

Kentsel tarım, sürdürülebilir kentsel gelişmenin sağlanması açısından önemli bir araç. Kentlerimizi kurarken tarım arazilerimizi korumanın yanında kent içi tarım alanları oluşturmayı ihmal etmemeli, tarihi bostanlarımızı rant uğruna AVM’ye çevirmemeliyiz

Tarsus Yarenlik Alanı Kentsel Tasarım projesinin temeli atıldı!

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus Yarenlik Alanı Kentsel Tasarım Projesi ile Tarsus Kültür Park Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’nin temeli törenle atıldı.

Kadıkköy Tarım İl Müdürlüğü arsasına Central Park önerisi!

Kadıköy Life Dergisi’nin Ocak & Şubat 2016 sayısı yayımlandı. Yeni sayının kapak konusu dikkat çekiyor. Kadıköy Life, Tarım İl Müdürlüğü arsasına şehir parkı yapılması önerisini getiriyor. Dergiden yapılan açıklama şöyle:

Adana'daki dönüşümde tarım alanları imara açılmayacak!

Yeni kentsel dönüşümlerde tarım alanlarını imara açmayacaklarını söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Eğer tarım alanlarını imara açarsak eski yerleri dönüştüremeyiz” ifadelerini kullandı.

Malkara'da kentsel tasarım devam ediyor!

Malkara Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından, kentsel tasarım çalışmaları kapsamında ilçedeki merdivenler boyanıyor.

Kilis Tarım ve Hayvancılık arazisine dönüşümle konut yapılacak!

Kilis Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arazisinin 50 dönümlük yerini kentsel dönüşüm ile rezerve alanına çevrilerek, bu alanda konut ve iş merkezi yapacak.

Maltepe'de kentsel dönüşüm park ve bahçe sorunları konuşuldu!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, mahalle toplantıları kapsamında Küçükyalılılarla Muhsine Zeynep Ortaokulu’nda buluştu, altyapı, esnafların sorunları, kaldırım işgalleri, kentsel dönüşüm park ve bahçe sorunlarını konuştu

Seydişehir Belediyesi kentsel tasarım projeleri!

SEYDİŞEHİR Belediyesi kentsel tasarım projeleri, rutin belediyecilik hizmetleri ve sosyal belediyecilik atılımlarının yanı sıra yeşil alanları, park ve bahçeleriyle ilçeyi örnek bir kent haline getirmeyi sürdürüyor...

Kentsel Tarım Parkı Haberi

Kentsel Tarım Parkı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bostanlar sisteminin günümüze kadar yaşayan son örneği Yedikule Bostanları'nın, Kentsel Tarım Parkı'nda varlığını sürdüreceği projeyi hayatı geçiriyor.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.


Projeyle İstanbul'un sosyal ve kültür tarihinde önemli yer tutan bostan kültürünü ve kent içerisinde kalmış bostan alanlarının belli bölgelerde tematik olarak korunmasını ve bahçecilik tarihinin gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.



Fatih- Hacı Evhaddin Mahallesi'nde yeralan, Tarihi Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı Rehabilitasyon Projesi kapsamında;


Şifa Kafe, Sera ve Atölyeler, Pazar Alanı, Çocuk Oyun Alanı, Bisiklet Yolu, Hasat Lokantası, Şifalı Bitkiler Bahçesi, Çiçekli Bitkiler Bahçesi fonksiyonları yer alacak.




Seralarda; Sebze Üretim Atölyesi, Sera-Yeşilev, Arıcılık Atölyesi, Kompost Atölyesi, Bahçe Yapıları Atölyesi,...