04 / 05 / 2024

Kepez Cemevi ne zaman açılacak

Kepez Cemevi ne zaman açılacak

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'de yapımı süren cemevini inceledi. Başkan Tütüncü, "İnşallah kısa bir sürede yapımını tamamlayarak, cemevini, Alevi hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız'' diye konuştu.

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

Antalya Güneş'te kentsel dönüşüm başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kepez'e bağlı Güneş Mahallesi'nde kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 

Kepez Aydoğmuş Mahallesi'ne imar ve parselasyon müjdesi!

Antalya Kepez Belediyesi, Aydoğmuş Mahallesi'nde yaşanan imar planı revizyonuyla çözdü. Mecliste onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planıyla, bölgede parselasyon yapılması için çalışmalar hızlandı.

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Kepez Belediyesi'nden okul sorununa imar formülü!

Kepez Belediyesi tarafından ilk kademe eğitim için okula ihtiyaç duyulan Karşıyaka Mahallesi'nde, imar revizyonuyla 5 bin 626 metrekare büyüklüğüne sahip bir okul arsası hazırlandı.  

Antalya Kepez-Santral Mahalleleri dönüşüm projesinde son durum ne?

Antalya Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapımı tamamlanan A parseldeki 606 dairenin anahtarlarını hak sahiplerine teslim eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde yapım çalışmaları tamamlanacak.

Aydın Çine'de cemevi inşaatı meclis gündeminde!

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in meclise verdiği önerge ile Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Cemevi inşaatı gündeme geldi. Demir, "Cemevi inşaatı bugüne kadar bitirilmeliydi" diye konuştu.

Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'i tamam!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'nde inşa edilen Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı.

Kepez Cemevi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'de yapımı süren cemevini inceledi. Başkan Tütüncü, "İnşallah kısa bir sürede yapımını tamamlayarak, cemevini, Alevi hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız'' diye konuştu.

Kepez Şafak Mahallesi'ne taziye evi ve kurs merkezi müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şafak Mahallesi'ne taziye evi yapacaklarını ve 2'nci kurs merkezi açacaklarını söyledi.

Kepez TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor?

Kepez TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 1 adet 2 oda 1 salon konut bulunuyor.

Altınova Cemevi'nin temeli atıldı!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından Altınova Mahallesi’nde inşa edilecek Pir Sultan Abdal Cemevi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kepez Cemevi ne zaman açılacak Haberi

Kepez Cemevi ne zaman açılacak

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'de inşaatı süren cemevinde incelemeler gerçekleştirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; temeli 14 Kasım 2019 yılında atılan ve yapımı belediye tarafından üstlenilen Pir Sultan Abdal Cemevi'nin şantiyesinin alanında incelemeler gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Alevi vatandaşların inançlarını, ibadetlerini güzel bir ortamda yapabilmesi için cemevini yaptıklarını söyleyen Başkan Tütüncü, "İnşallah kısa bir sürede yapımını tamamlayarak, cemevini, Alevi hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Pir Sultan Abdal Cemevi, sadece sema etkinliklerin yapılacağı bir mekân olmayacak. Bu cemevi, Alevi hemşehrilerimizin sosyal dayanışması ile sosyal yardımlaşmasının artacağı ve bir gönül ikliminde buluşabilecekleri güzel bir merkez olacak. Cemevimize, Meclis kararıyla Pir Sultan Abdal ismini verdik" şeklinde konuştu. 

CEMEVİNE 4 BİN METREKARE BAHÇE

Pir Sultan Abdal Cemevi, Orta Mahalle'de, Kale Sokak ile Şelale Sokak'ta...