16 / 05 / 2024

Kepez Habibler gecekondu sorunu

Kepez Habibler gecekondu sorunu

Antalya Kepez'in Habibler Mahallesi’nde Düden Çayı ve doğal sit alanı içerisindeki 600 gecekondu sahibine tapuları teslim edilecek.

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Kepez Habibler'de gecekonduların tapu sorunu çözülüyor!

Antalya Kepez'in Habibler Mahallesi’nde Düden Çayı ve doğal sit alanı içerisindeki 600 gecekondu sahibine tapuları teslim edilecek.

Kepez'de gecekondular yıkılıyor!

Kepez Habibler Mahallesi'nde Düden Çayı ve doğal sit alanı içerisinde kalan 600'ye yakın gecekondu sahibine, sit alanı dışında tapu verilecek.

Antalya Kepez'deki dönüşümde 20 bin gecekondu yıkıldı!

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) Rixos Downtown Otel'de düzenlenen toplantısına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede bugüne kadar 20 binin üzerinde gecekonduyu kentsel dönüşüm kapsamında yıktıklarını söyledi.

Kepez Habibler'e park geliyor!

KEPEZ Belediyesi tarafından Habibler Mahallesi'ne park yapımı için çalışma başlatıldı. Park içerisinde pergoleler, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar bulunacak.

Kepez Erenköy'e kat artışı hakkı verildi!

Antalya Kepez'de gecekondu dokusunun yoğun olduğu ve 2B'den tapularını alan Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde, imara uygun yapılaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda kat artışı hakkı getiren imar planı revizyonu yapıldı.

Kepez Belediyesi kentsel dönüşümde ücretsiz daire sahibi yapacak!

Kepez Belediyesi, Gülveren Mahallesi'ndeki gecekondu probleminin olduğu bölgede yapacağı kentsel dönüşüm projesiyle, hem hak sahiplerini ücretsiz daire sahibi yapacak hem de ilçede yapılaşmayla ilgili zihniyet değişimini başlatacak.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde gecekondu sorunu çözüldü!

İmar düzenlemeleriyle çehresi değişen Ünsal Mahallesi’nde miting düzenleyen Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi içinde kalan gecekonduculara müjde verdi.

Kepez Habibler'in çehresi değişti!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkıyla olan gönül bağını pekiştirmek, problemleri yerinde görüp çözüm üretmek, amacıyla başlattığı halk buluşmalarını Habibler Mahallesi’nde sürdürdü.

Kapadokya Kepez ziyarete açıldı!

Tek katlı yer altı şehri, temizlik ve aydınlatma çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, mimarisi ve iki farklı renkteki toprak yapısıyla dikkati çekiyor

Necip Nasır: Gecekondu dönüşümü değil, yaşanacak bir kent için dönüşüm yapılmalı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Gecekondu dönüşümü değil, yaşanacak bir kent için dönüşüm yapılmalı" diyerek bu yöndeki hassasiyetlerini ortaya koydu. İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini vurguladı...

Kepez Habibler gecekondu sorunu Haberi

Kepez Habibler gecekondu sorunu

Habibler Mahallesi’nde Düden Çayı ve doğal sit alanı içerisindeki gecekondu sahiplerine tapuları verilecek

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun, 1992 yılında sit alanı ilan ettiği 552 hektarlık alanda kalan gecekondu sahiplerinin tapu sorunu çözülüyor. SİT alanındaki gecekondu sahiplerine, SİT alanı dışından en yakın bölgeden tapulama yapılacak. Tapu alan vatandaşların yeni konutlarına taşınmasından sonra ise SİT alanı havzası gecekondulardan temizlenecek. Daha sonra 552 hektarlık SİT arazisi, rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.


SIRA ŞİMDİ TAPUDA

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Habibler Mahallesi'nde SİT alanı bölgesinde bir eve yaptığı ziyarette, "Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile bu sorunu çözeceğimize söz vermiştik. Büyükşehir'in verdiği yetki kapsamında gecekondu sahiplerine SİT alanı dışında evlerine en yakın bölgeden tapulama yapacağız. Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı içerisinde 600...