05 / 05 / 2024

Kepez imarlı mahalleler

Kepez imarlı mahalleler

Antalya’da 2B sorunun çözülmesinin ardından imarlı bölgelerde revize planlamalar yapılıyor. Vatandaşların yıllardır beklediği imar özlemine yeni yapılan planlarla son veriliyor.

Kepez Belediyesi, Antalya'da konut imarlı 3 arsa satıyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanlığı, Antalya Kepez'de yer alan konut imarlı üç arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 7 Aralık tarihinde yapılacak.

Antalya'da ticaret ve konut imarlı 6 arsa satılacak! 

Kepez Belediye Başkanlığı, Antalya Kepez'de yer alan 6 adet arsayı satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticari imarlı olarak belirtildi.

Kepez Belediyesi'nden 23 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Antalya Kepez Belediyesi, Demirel (Varsak) ve Sinan (Koyunlar) Mahallelerinde yer alan 5 ticari alan imarlı arsayı ihale ile satıyor...

Kayseri'de kentsel dönüşüm yasa çıkmadan başladı!

Bakan Özhaseki, Kayseri'de belediye başkanlığı döneminden itibaren önemli çalışmalara imza attıklarını ve kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce Kayseri'de 50'den fazla gecekondu denebilecek mahalleyi yenileyerek imarlı mahalleler haline getirdiklerini ifade etti.

Kepez'in 2B sorunu çözüldü!

Kepez'de, 2B sorunundan kurtulan mahalleler, yıllardır özlemini çektikleri kamu yatırımlarını almaya başladı. Başkan Hakan Tütüncü, "Yaklaşık 40 bine yakın kişinin yaşadığı bir bölgenin mülkiyet problemi çözüldü" dedi

Kepez'de imarlı bölgelerin revize planlamaları yapılıyor!

Antalya’da 2B sorunun çözülmesinin ardından imarlı bölgelerde revize planlamalar yapılıyor. Vatandaşların yıllardır beklediği imar özlemine yeni yapılan planlarla son veriliyor.

Kepez'de konut yatırımı artacak!

Kepez Belediyesi tarafından Göksu Mahallesi’nde kapalı olan imarlı yolların tamamına yakınının açıldığı ve 12 kilometrelik yeni yol hizmetinden sonra bölgede konut yatırımının arttığı bildirildi.

İBB'den Üsküdar'da 3 milyon 12 bin TL'ye satılık konut alanı imarlı arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Üsküdar'da yer alan 430,38 metrekarelik konut alanı imarlı arsa 3 milyon 12 bin 660 TL bedelle 12 Kasım 2014 tarihinde ihale ediliyor...

Kepez Devlet Hastanesi'nin inşaatı sürüyor!

Kepez’de Devlet Hastanesi’nin yapımı hızla sürüyor. 3 Mart’ta temeli atılan hastane binasının karkas bölümlerinin büyük bir kısmı bitti. 29 Ekim 2015’te bitirilmesi planlanan inşaatı Yükseliş firması yapıyor

Ticari konut imarlı ne demek?

Planlı tip imar yönetmeliğinde alan kullanımları; konut alanı; ticaret alanı; karma kullanım alanları; sağlık tesis alanları; eğitim alanları; askeri alanlar gibi alanlara ayrılıyor. Peki, ticari konut imarlı ne demek?

Ticari imarlı arsaya ev nasıl yapılır?

İmar mevzuatı gereğince, ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlar ticari imarlı arsa olarak ifa ediliyor. Peki, ticari imarlı arsaya ev yapılır mı? Ticari imarlı arsaya ev nasıl yapılır?

Ticari imarlı arsaya konut yapılabilir mi?

Planlı alanlar imar mevzuatında ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlar; ticari imarlı ticaret alanları olarak tanımlanıyor. Peki, ticari imarlı arsaya konut yapılabilir mi?

Ticari imarlı arsaya ne yapılabilir?

Ticaret alanları iş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, katlı otoparklar gibi alanlar olarak karşımıza çıkıyor? Peki, ticari imarlı arsaya ne yapılabilir? Ticari imarlı arsaya konut yapılabilir mi?

Kepez imarlı mahalleler Haberi

Kepez imarlı mahalleler


Antalya Kepez, Fevzi Çakmak Ve Kütükçü Mahalleleri 1/25 bin Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu Plan askıya çıkarıldı.  Kütükçü Mahallesinde yer alan askeri alan içerisinde yaklaşık 116 dönüm şahış mülkiyeti yıllardır çözüm bekliyordu. Önerilmekte olan plan revizyonu ile donatı alan dengesi gözetilerek özel mülkiyetin sorununu çözecek alanlar askeri alanın kuzey bölümünde ayrıldı.

Mezarlık alanı büyütüldü askeri alandan ayrıldı

Askeri alan sınırları maliye hazinesinden tahsis edilmiş olan alanların miktarı baz alınarak, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve alınmış olan olumlu görüşler sonucunda toplamda 855 bin 595 metrekare tahsisli alan büyüklüğüne sahip askeri alandan gerekli zayiatlar alınarak yol park ve okul alanları gibi düzenleme ortaklık paylarının alınmasına yönelik plan kararları önerildi Kepez Belediyesine tahsisli olan belediye hizmet alanının çevresi park alanları ve okul...