27 / 04 / 2024

Kepez tapu problemi çözüm

Kepez tapu problemi çözüm

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kızılırmak Caddesi’nin doğusundaki 5 mahallede, 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren konut alanındaki Vakıf parselleri üzerindeki gecekonduların tapu mülkiyeti sorununun çözüleceğini söyledi..

Bakan Kurum Adalar'a 12 müjdesini açıkladı! Tapu problemi kalmayacak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum Adalara 12 müjdesini açıklayarak '' Adalar’da hiçbir tapu problemi olmayacak! Sorunu kökten çözmüş olacağız!” dedi.

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez'de 5 mahalledeki 3 bin 556 tapunun teslimi yapıldı. Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallelerine, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulaması ile tapuları verildi.

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.

Kepez Santral mahallesinde 40 yıllık tapu sevinci!

Kepez Belediyesinin, Gülveren Mahallesi’nde, gecekonducu 135 hak sahibini, modern konutlarda konforlu yaşamla kavuşturacak kentsel dönüşüm projesi hızlandı. Projenin fiziki gerçekleşmesinde yüzde 65’ler seviyesine ulaşıldı.

Kepez esnafının tapu sevinci!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgede faaliyetlerine devam eden inşaat malzemecileri esnafına tapularını teslim etti.

Kepez Düdenbaşı'nda imar problemi çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, bölgede mülkiyet, imar problemlerinin çözüldüğünü söyledi.

Antalya Kırcami ve Kepez-Santral’de tapu bayramı!

Antalya Kırcami ve Kepez Santral’de tapu bayramı yaşanacak. Tapu dağıtımının söz verilen tarihe yetişmesi için büyük çaba sarf eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tapuları bizzat kendisi dağıtmak için hafta sonu gerçekleşen törenlere katılmak üzere Antalya’da olacak.  

Antalya Kepez Santral’de tapu heyecanı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm ve çevreci projesi olan Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu dağıtımları başlıyor.

Kepez'de mülkiyet sorunu çözülüyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bugüne kadar 40 binden fazla tapu tahsisi yaptık. Yeni dönemde şehrin yenilenmesiyle ilgili ülke çapında ses getirecek vizyon projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Sultanbeyli’de tapu sevinci!

İstanbul’un hızla gelişen ilçeleri arasında yer alan Sultanbeyli’de tapu sevinci yaşanıyor. 110 yıllık mülkiyet problemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü desteğiyle nihayete erdi ve bazı parseller için tebligatlar halka ulaştı.

Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı!

Kepez Belediyesi, Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe Mahallesi sakinlerine tapu ve konforlu konutlarını kavuşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı. 

Kepez tapu problemi çözüm Haberi

Kepez tapu problemi çözüm

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kızılırmak Caddesi’nin doğusundaki 5 mahallede, 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren konut alanındaki Vakıf parselleri üzerindeki gecekonduların tapu mülkiyeti sorununu, 100 milyon lira ederindeki takas işlemi ile çözüleceğinin müjdesini verdi.

2012 yılında çıkarılan yasayla Kepez, 19 mahallesindeki orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerindeki tapu probleminden kurtuldu. "Trampa Kanunu" ile Kepez’in mülkiyetle ilgili diğer kronikleşen Vakıf arazileri üzerindeki tapu mülkiyeti sorunu çözüme kavuşturulmuş oldu. Kepez’de, Trampa Yasası ile Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan ve Kızılırmak Caddesi’nin doğusundaki bölgede Vakıf parsellerinde evi olan binlerce kişi tapularına kavuştu. Takas yapılacak yeterli Hazine arazisi olmadığından dolayı da özellikle Sütçüler, Gazi, Mehmet Akif Ersoy, Baraj ve Habibler mahallelerinde 5 bin hak sahibinin konutunun olduğu Vakıf parsellerinin takası bugüne kadar yapılamamıştı.

2009 seçimlerindeki "2B problemini...