27 / 07 / 2024

kerkük türkmen arazileri

kerkük türkmen arazileri

Irak'ın Kerkük kentinde onlarca Türkmen, ülkenin devrik Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin döneminde gasp edilen arazilerinin iade edilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

Türkmen Proje Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkmen Proje Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Adem Türkmen tarafından kuruldu.

As Türkmen Turizm Emlak Danışmanlık Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Türkmen Turizm Emlak Danışmanlık Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Ahmet Sarykmuradov tarafından kuruldu.

Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, bu sene yaz sezonuna Bodrum'da start verdi. Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı.

Hilmi Türkmen'e yıkım nedeniyle soruştu izni!

Danıştay Birinci İdare Dairesi tarafından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında hazine arazisinde bulunan ruhsatsız yapıların yıkılmaması nedeniyle soruşturma izni verildi.

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Kerkük'teki Kayseri Çarşısı'nı AVM yapmak için yakmışlar!

Türkmen kenti Kerkük’te yakılan Osmanlı yadigarı Kayseri Çarşısı için ‘büyük zarar gördü, yıkılsın’ raporu çıktı. Türkmenler yıkıma karşı çıkarken de Türkiye tarihi çarşı için harekete geçti.

Kerkük Havaalanı hizmete açıldı!

Irak’ın Kerkük ilçesinde bulunan Kerkük Havaalanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2003’ten beri askeri üs olarak kullanılan havaalanı faaliyete başladı.

Kerkük'ün imarı için Türkiye'den destek talebi!

Irak Kerkük'te yaşayan Araplar, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden imarı için Türkiye'nin desteğini bekliyor.

Adnan Polat: Riva ve Florya arazileri kötü değerlendirildi!

"Benim en iyi bildiğim iş gayrimenkul" diyen Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Adnan Polat, Riva ve Florya arazilerinin kötü değerlendirildiğini söyledi.

Hilmi Türkmen: 5 yılda 58 cami yaptık!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada son beş yılda Üsküdar’a kazandırılan cami sayısının 58’e yükseldiğini söyledi.

Musul ve Kerkük'ün tapuları Türkiye'de!

Türklerin Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan varlığının izleri olan 77 bin 63 tapu kaydı Ankara'daki arşivlerde saklanıyor.

Ali Yücelen'den Kerkük'teki bayrak krizine tepki!

Türkiye Genç İşadamları Derneği başkanı Ali Yücelen, Irak’ın Kerkük kentinde yaşanan bayrak krizine tepki gösterdi. Yücelen, Irak’taki iç çekişmelerin merkezi hükümeti zayıflattığını ve bunun da bazılarına fiili durum yaratmak için fırsat olduğunu dile getirdi.

kerkük türkmen arazileri Haberi

kerkük türkmen arazileri


Irak'ın Kerkük kentinde onlarca Türkmen, gösteri düzenleyerek ülkenin devrik Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin döneminde gasp edilen arazilerinin iade edilmesini istedi.


Kerkük'e bağlı Tisin bölgesi Aşiretler Meclisi Başkanı Hüseyin Merdan, gösteri alanında yaptığı açıklamada, ''Kerkük'te Saddam döneminde gasp edilen tüm araziler sahiplerine geri verilirken bir tek Türkmenlerin arsaları verilmedi. Tisin'de yüzlerce dönümlük arazimiz bulunuyor. Arazilerimiz, bu kez kent dışından gelenler tarafından gasp ediliyor. Arsalarımız üzerinde inşaat ve çeşitli yatırımlar da yapılıyor." dedi.


Kendilerine ait arsalarda başkalarının tasarrufta bulunmasına tepki gösteren Merdan, arazilerin gerçek sahibi olan Türkmenlere iade edilmesi gerektiğini vurguladı.


Tisin bölgesinin kanaat önderlerinden Ali Hürmüzlü de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Son zamanlarda Kürt siyasi partilerinin isimlerini kullanan bazı gruplar Tisin semtinde Türkmenlere ait arazileri satışa sunmaya başladı. Siyasi parti ve yerel yönetime şikayette...