29 / 04 / 2024

kermes geliri

kermes geliri

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, ilçe esnafının da desteğiyle festival havasında bir kermes düzenliyor. Kermesten toplanan gelir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Zeytinburnu'ndaki bir anaokulunun yapımında kullanılacak.

Kira geliri rehberi 2015!

Kira gelir vergisi rehberi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup; mükellefler vergi beyan ve hesaplamaları ile ilgili tüm sorularının yanıtını bulabiliyor. İşte kira geliri rehberi 2015...

Ev sahibi kira geliri vergisi 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, ev sahibi kira geliri vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

Konut kira geliri beyanı hesaplama 2015!

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında meskenini kiraya veren kimseler, 2015 yılında gayrimenkul sermaye iradı vergisi mükellefi oluyor. İşte konut kira geliri beyanı hesaplama 2015 örneği..

Konut kira geliri beyannamesi ne zaman verilir?

2014 yılı içerisine meskenini kiraya verenlerin elde ettikleri gelirin 3.300 TL'den yüksek olması halinde beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, konut kira geliri beyannamesi ne zaman verilir?

Kira geliri beyanı nasıl hesaplanır?

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri kira geliri için beyanname vererek vergi ödemek zorunda oluyor. Peki kira geliri beyanı nasıl verilir? Kira geliri beyanı nasıl hesaplanır?

Kira geliri beyanında indirilecek giderler!

Taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri, Gelir Vergisi mükellefi oluyor. Elde edilen gelirin vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, kira geliri beyanında indirilecek giderler nelerdir?

Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirle için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyan veriliyor. Peki, kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015!

Kira gelir vergisi ödemekle mükellef olan mal sahiplerinin vergi beyan ve ödeme dönemi için kira gelir vergisi rehberi hazırlandı. İşte kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015..

Kira geliri beyan dönemi 2015!

Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Kira geliri beyan dönemi 2015, Mart ayı itibarıyla başladı..

İşyeri kira geliri vergisi 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergide her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, işyeri kira geliri vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

Kira geliri nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesi gayrimenkul sermaye iradı olarak belli koşullarda vergiye tabi tutuluyor. Peki, 2015 yılı vergisi için kira geliri nasıl hesaplanır?

Kira geliri nasıl vergilendirilir?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira geliri nasıl vergilendirilir? Vergi nasıl ödenir?

Kira geliri beyanı hesaplama 2015!

Ev ve işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Beyannameyi yapılan hesaplama sonucu yüksek gelir elde edenler veriyor. İşte kira geliri beyanı hesaplama 2015 formülü...

kermes geliri Haberi

kermes geliri

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, ilçe esnafının da desteğiyle festival havasında bir kermes düzenliyor. Birbirinden lezzetli ev yemeklerinin ve el işi sanatlarının yer alacağı kermesten toplanan gelir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Zeytinburnu'ndaki bir anaokulunun yapımında kullanılacak.


28-29-30 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kermeste, ev yemeklerinden pastalara, züccaciyeden mefruşata, tekstilden kırtasiyeye ve el sanatlarından takıya kadar birçok ürün halkın beğenisine sunulacak. Tüm Zeytinburnuluların davetli olduğu kermeste vatandaşlar, Rumeli Böreği, Balkanlar'ın meşhur tatlısı Trileçe, Türkmen Pilavı ve birbirinden lezzetli yöresel ev yemeklerini tatmanın yanı sıra künye, kolye ve bilezik gibi el emeğiyle yapılmış hediyelik eşyaları da piyasa değerinden çok daha ucuza bulma şansını yakalayacak.


Ev hanımları marifetlerini yarıştıracak


28 Nisan Perşembe günü saat 10.00'da Zeytinburnu Meydanı'nda açılışı gerçekleştirilecek kermeste, resim yarışmaları,...