30 / 04 / 2024

Kira geliri beyan dönemi 2015!

Kira geliri beyan dönemi 2015!

Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Kira geliri beyan dönemi 2015, Mart ayı itibarıyla başladı..



Kira geliri beyan dönemi 2015!

2014 yılı içerisinde kira geliri elde eden kimseler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefi oluyor. Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi için öncelikle beyanname veriliyor.


Bu beyannameler 1 - 25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine veriliyor. 


Mükellefler normal olarak ikametgâhlarının bulunduğu yerin vergi dairesine bağlıdırlar.


Beyanname; normal posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılır. 


Aynı zamanda bu beyanname vergi dairesine gidilmeden internet üzerinden de verilebiliyor. Bakanlık tarafından hazırlanan Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile kira beyannamesinin elektronik ortamda onaylanması halinde beyanname verilmiş oluyor.


60 yaş üzeri mükellefler ile engelli mükellefler için vergi beyan sürecinde farklı bir uygulama bulunuyor.


Yaşlılığı, engeli veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olanların, bağlı oldukları vergi dairesini veya Türkiye genelinden Vergi İletişim Merkezini arayarak randevu almaları halinde adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunabiliyor.


(VİMER – 444 0 189)


Yıllık beyannameye dahil edilen gelirlerden yapılacak indirimler!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön