07 / 05 / 2024

Keşan arazi işletme

Keşan arazi işletme

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı bir köydeki tarım arazilerinin işletilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Edirne Keşan projesiyle 156 yeni konut geliyor! İhalesi 28 Aralık'ta!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne projesinin ihalesi 28 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Keşan'da yükselecek olan TOKİ Edirne projesinde 156 adet konut yer alacak.

Keşan'da toplu konut projesi için çalışmalar başladı! 

Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan'da inşa edilecek toplu konut projeleri için çalışmalarının başladığını duyurdu. 

Keşan Belediyesi'nden esnafa kira desteği!

Çalışmalarına devam eden Keşan Belediyesi sosyal yardım kapsamında esnafa toplam 5 milyon lira destek sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Yapılan işlem işletme devridir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaların odağında yer alan Tank Palet Fabrikası'yla ilgili olarak "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış da özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir" diye konuştu.

Keşan Erikli'de esnaf kira mağduru!

Erikli Sahilinde esnaf, dava konusu olan 1574 adada bulunan işyerlerinin Keşan Belediyesi tarafından 15 Ekim 2020 tarihindeki ihale ile kendilerinin mağdur edildiğini dile getirdi. 

Keşan'da tarım arazilerinin işletilmesi meclis gündeminde!

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı bir köydeki tarım arazilerinin işletilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Keşan'da iş yerlerinin yıkımına korona engeli!

Keşan Belediyesi'nce eski itfaiyenin bulunduğu alana, yapılması planlanan pazar yeri projesinin başlaması için yıkılacak iş yerlerinin yıkım çalışmaları koronavirüs nedeniyle ertelendi.

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında açıklama! 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin şunları söyledi; "Bize resmi yazı geldiği an itibarıyla tüm belgelerimizi belediye olarak vereceğiz, sonucu hep birlikte bekleyeceğiz" 

Olcay Güngör'den Keşan'da imar düzenlemesi talebi!

2019 yılına ait konut satışlarını değerlendiren Edirne Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, Keşan’da acil olarak yeni imar düzenlemelerinin gerekli olduğunu da söyledi.

Edirne Keşan Beyendik başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Keşan Beyendik projesi için başvurular bugün itibariyle başladı.

Tahiroğulları Keşan Un Sanayi'nin binası yıkılıyor!

1971-2013 yılları arasında un imalatı yapılması için bölgeye hizmet veren Tahiroğulları Keşan Un Sanayi binasının yıkımına başlandı.

Edirne Keşan Beyendik TOKİ başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Keşan Beyendik projesinde yer alan 1 adet konut için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Edirne Keşan başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Keşan projesi için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Keşan arazi işletme Haberi

Keşan arazi işletme

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı bir köydeki tarım arazilerinin işletilmesine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gaytancıoğlu, ''Seçim bölgem olan Edirne ilinin Keşan ilçesi Türkmen köyünde hazineye ait toplam 2400 dekar tarım arazisi bulunmaktadır. Bu araziler daha önceki yıllarda Türkmen köyünde çiftçilik yapan yurttaşlar tarafından “hazineden kiralama" yöntemi ile işlenmiştir. Geçtiğimiz yıl bölgede arazi toplulaştırması başladığından kiralamalar toplulaştırma bitimine bırakılmıştır.  Toplulaştırma 2020 yılı başında tamamlanmış olup, söz konusu arazilerin kiralanmasına yönelik bir çalışma yapılmamıştır. Türkmen köyünde yaşayan çok sayıda (yaklaşık 150 hane) topraksız ve az topraklı aile bulunmaktadır. Türkmen köyündeki tarım arazilerinin yurttaşlara “hakkaniyet” ölçüsünde dağıtımının ya da düşük bedellerle kiralamanın yapılması uygun olacaktır....