03 / 05 / 2024

kesin proje çizimi

kesin proje çizimi

Diğer proje türlerine göre daha ayrıntılı olarak hazırlanan kesin proje nedir? Kesin proje nasıl çizilir? Detaylar haberimizde...

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı. İşte o son dakika gelişmesi ve proje ile ilgili detaylar...

Avan proje tasdik ücreti 2022! Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Avan proje, hayata geçirilecek projenin ön hazırlığı yani taslağına deniliyor. Projenin ilk ve kesin olmayan hali avan proje olarak ifade ediliyor. Peki, Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Hedef Yapı'nın kesin mühlet kararı 16 Haziran'a uzatıldı!

Yurt içi ve yurt dışında bu zamana kadar birçok proje hayata geçiren Hedef Yapı, konkordato ilan etmiş, daha sonra 3 ay kesin mühlet verilmişti. Şirketin 3 ay kesin mühlet kararı 7226 sayılı kanunda alınan tedbirler kapsamında 16 Haziran 2020 tarihine uzatıldı.

İmar barışı mimarlara olan talebi artırdı!

Başvuru sayısı 4 milyona yaklaşan İmar Barışı için Armut’un ilgili hizmetlerine de talep artıyor. Gelen taleplerin yüzde 97’sini mevcut yapılar için yeniden proje çizimi oluştururken, yüzde 1’i süreçle ilgili tam danışmanlık talebinde bulunuyor.

Avan proje tasdik ücreti 2018!

Avan proje, belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre verilen proje oluyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2018 ne kadar?

Kadıköy - Sultanbeyli Metro Hattı'nın ihalesi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Sultanbeyli metrosu için düğmeye bastı. Kadıköy Sultanbeyli metro hattının uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi ihaleye çıkıyor. 19 kilometre uzunluğundaki hattın ihalesi bugün gerçekleşecek.

Sarıgazi-Türkiş Blokları metro hattının ihalesi bugün!

Sarıgazi Türkiş Blokları metro hattının uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi bugün ihaleye çıkıyor. 6 kilometre uzunluğundaki Sarıgazi Türkiş Blokları metro hattı tamamlandığında Sarıgazi-Türkiş Blokları arası yolculuk süresi 8 dakikaya inecek.

Niğde'ye modern hal inşa edilecek!

Niğde Belediyesi, Türkiye’nin en modern hal komplekslerinden birini kente kazandırmak için kolları sıvadı. Hıdırlık Mevkii’nde yapımına başlanacak olan yeni hal kompleksinin proje çizimi yapılarak ihalesi gerçekleştirildi.

Antalya Demre'nin kruvaziyer liman hayali gerçek oluyor!

Demre Kruvaziyer Limanı Kesin Proje, ÇED, Fizibilite, İmar Planı, Zemin Sondajı, Jeolojik-Jeoteknik Rapor, Hidrografik ve Oşinografik Rapor Hazırlanması ihalesi 15 Haziran’da gerçekleştirilecek.

İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı ihalesi 26 Kasım'da!

İstinye - İTÜ - Kağıthane Metro Hattı uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi ihalesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı.

Alaca Atıksu arıtma tesisi proje işi ihalesi 2 Kasım'da!

Alaca Atıksu Arıtma Tesisi Kesin Proje Hazırlanması İşi, iller Bankası AŞ. Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca 2 Kasım 2015 tarihinde ihale ediliyor.

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı ihalesi 14 Eylül'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından, Sultangazi - Arnavutköy Raylı Sistem Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi danışmanlık hizmeti işi ihaleye çıkarıldı.

Bursa Şehir Hastanesi inşaat için gün sayıyor!

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa Şehir Hastanesi için ilgili firmanın proje çizimi sürecini tamamlamaya çalıştığını, projeler tamamlandıktan sonra ruhsat aşamasına gelineceğini ve en kısa zamanda da inşaata başlayacaklarını bildirdi.

kesin proje çizimi Haberi

kesin proje çizimi

Kesin proje nedir?

İşverenle ve diğer teknik proje hizmetlerini gören mühendislerle yapılan 

değerlendirmelerden sonra son şeklini alarak çizilen ön projenin daha ayrıntılı olarak geliştirilmiş haline kesin proje deniyor.


Kesin projede mimari projenin, statik ve tesisat projeleriyle olan uyumu daha teknik düzeyde ele alınıyor. Kesin proje çizimi ölçeği genellikle 1/100 olarak hesaplanıyor.


Kesin projede olması gerekenler

- Vaziyet planı 

- Kat planları, 

- Çatı planı, 

- Asma tavan planları, 

- Kesitler, görünüşler,

- Detay listesi.


Kesin proje nasıl çizilir?

1. Benzer katların biri ile diğer katların tümü çizilir. Tekrar eden katlar için açıklama yazılır. 

2. Planlar, pafta veya paftalar üzerinde aynı bakış yönünde yer alır, her paftada hakim rüzgar, manzara ve kuzey yönü aynı yerde toplu olarak gösterilir. 

3. Dış ölçüler, dıştan bina cephesine doğru; Birinci çizgide blok ölçüsü, ikinci çizgide cephe hareketleri, üçüncü...