07 / 07 / 2024

KGF kredileri harcamaları

KGF kredileri harcamaları

Kredi Garanti Fonu (KGF) kredileri 140 milyar liraya ulaştı. KGF kredileri birçok firmaya kaynak oluyor. Firmalar aldığı kaynak ile lüks otomobil, arsa, ev gibi harcamalara giriyor.

Konut kredileri tutarı 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyonla beraber alım gücü giderek daha da erirken, vatandaşlar da çareyi kredi ve kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarına rağmen harcamalar durmazken konut kredileri tutarı da 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı...

Merkez Bankası’nın ‘sıkılaştırma’ politikası hızlı sonuç verdi! Tüketici kredileri ve kart harcamaları azaldı!

BDDK 11-18 Ağustos verilerine göre, başta tüketici kredileri ve bireysel kart borçlarından oluşan bireysel borçlanma da olmak üzere kredi genişlemesi, ağustos başından itibaren adeta durdu ve son hafta ise eksiye geçti.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Kredi Garanti Fonu'nda teminat şoku!

Bankaların KOBİ’ler üzerindeki baskısına bir de Kredi Garanti Fonu (KGF) da eklendi. KOBİ’lere verilen KGF kredileri için gayrimenkulleri ipotek altına almaya başlayan bankalar, firmaları da zor durumda bırakmaya başladı.

KGF kredileri arsa ve ev harcamalarına gidiyor!

Kredi Garanti Fonu (KGF) kredileri 140 milyar liraya ulaştı. KGF kredileri birçok firmaya kaynak oluyor. Firmalar aldığı kaynak ile lüks otomobil, arsa, ev gibi harcamalara giriyor.

Ekim'de konut harcamaları yüzde 0,91 arttı!

Metropollerin kalbi İstanbul en pahalı şehirler arasındaki yerini korudu. Fiyat artışları Ekim ayında da sürerken, en fazla yükseliş, giyim, eğitim ve eğlence harcamalarında görüldü

Perakende fiyatlar konut harcamalarında arttı!

Ekim 2015'te perakende fiyatlar bir önceki aya göre; ev eşyası harcamalarında yüzde 3,15, gıda harcamalarında yüzde 1,22, konut harcamalarında yüzde 0,91 arttı.

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,91 arttı!

İstanbul'da Ekim 2015'te perakende fiyatlar yüzde 1,61 ve toptan fiyatlar yüzde 0,86 yükseldi. Konut harcamalarında ise yüzde 0,91 arttı.

İngiltere’de konut kredileri Ağustos'ta 3,4 milyar sterline yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) açıkladığı verilere göre konut kredileri ağustos ayında 3,4 milyar sterline yükseldi. Temmuz ayında konut kredileri 2,8 milyar sterlin artış göstermişti.

Takibe düşen inşaat kredileri tutarı 2015'te arttı!

2015 yılı Haziran sonu itibariyle takipteki sektör kredileri, inşaat sektöründe yüzde 31,9, enerji sektöründe yüzde 35,8, tekstil sektöründe yüzde 18,7 artış gösterdi.

Özel sektör inşaat harcamaları 2015'te 1.4 daraldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bu yıl haziran sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla takibe düşen inşaat kredileri tutarı yüzde 31,9 artarak 3 milyar 927 milyon liraya yükseldi.

İnşaat sektörünün takibe düşen kredileri yüzde 233,1 arttı!

Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan inşaat ve enerji sektörleri alarm veriyor. BDDK verilerine göre inşaat sektörünün takibe düşen kredileri, son 5 yılda yüzde 233,1 artarak 3 milyar 927 milyon liranın üzerine çıktı.

TÜİK raporuna göre konut ve kira harcamaları ilk sırada!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

KGF kredileri harcamaları Haberi

KGF kredileri harcamaları

Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için devreye soktuğu Kredi Garanti Fonu (KGF) kredileri 140 milyar liraya dayandı. KGF kapsamındaki kredilere özellikle şubat ayı sonundan itibaren çok ciddi talep geldiği belirtilirken, söz konusu kredilerin ne kadarının yatırıma yöneldiği ise tartışma konusu olacağa benziyor. Birçok firmanın kullandığı kredileri işini büyütmek için yatırıma yönlendirdiğine şüphe yok. Ancak bankacılık kaynaklama göre, firmaların birçoğu da çeşitli nedenlerle aldığı kredilerin önemli bir bölümünü işini büyütme amaçlı yatırıma yönlendirmiyor. Bankacıların ve piyasadan bazı firma sahiplerinin verdikleri bilgilere göre, KGF'den uygun koşulla çektiği kredi ile arsa alanlar da var, lüks araba alan da var, ofis satın alan da, ihtiyaç olana kadar parayı tamamen mevduata yatıran da var. Bunun nedenini sorduğumuz bazı bankacılar, KGF kredilerinde ortalama faizin KOBİ'de yüzde 14.18,...