15 / 05 / 2024

kıbrısa gidecek su ne aşamada

kıbrısa gidecek su ne aşamada

Mersin'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne denizin altından su götürecek olan KKTC Su Temin Projesi kapsamında deniz isale hattının kıyı yaklaşımında ikinci boru batırma işlemi yapıldı....

Kıbrıs pandemi hastanesinin ihalesini 85 milyon TL'ye Taş Yapı aldı!

Sağlık Bakanlığı’nın sadece 10 Covid-19 hastası olan Kuzey Kıbrıs’a yaptıracağı “100 yataklı prefabrik pandemi hastanesini ihalesi" 85 milyon TL'ye Taş Yapı'ya verildi.

Kıbrıs'a 500 yataklı hastane müjdesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli yaptığı açıklamada "Hedef, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Lefkoşa'ya 500 yataklı bir hastanenin yapılmasıdır." diye konuştu.

Kıbrıs Dikmen Sağlık Merkezi hizmete açıldı! 

Sağlık Bakanlığı ve Dikmen Belediyesi ortaklığında Kıbrıs Dikmen'de hayata geçirilen sağlık merkezi projesi bölge halkına kesintisiz hizmet verecek. Yeni açılan sağlık merkezinde 2 muayene, bir pansuman ve bekleme odası ile eczane yer alıyor. 

Kuzey Kıbrıs'ta yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl!

Kuzey Kıbrıs'ta Loka Holiday Homes adında yeni bir yatırıma başlayan Akol Group CEO’su Niyazi Şanal, burada yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl olduğunu söylüyor..

Kıbrıslı Baştaşlar İnşaat'tan Sağlık Bakanlığı'na hibe desteği!

Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Baştaşlar İnşaat, Esentepe Sağlık Ocağı'nda kullanılmak üzere ambulans hibe etti. Sağlık Bakanlığı'nda ambulansın devri için protokol imzaladı.

Kıbrıs Girne'deki eski apartman tehlike saçıyor!

Kıbrıs Girne'deki eski apartmanın duvarlarından sökülen beton parçaları Yiğiter Market önünde park halinde bulunan araça düştü. Beton parçalarının düştüğü sırada can kaybı ve yaralanma olmayışı ise büyük şans olarak yorumlandı.

Kıbrıslı Yüksek Mimar Aydın Tayyar vefat etti!

Kıbrıslı Yüksek Mimar Aydın Tayyar vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınlattı. Bizde www.emlakkulisi.com ailesi olarak merhumun ailesine başsağlığı dileriz.

Kıbrıslı müteahhitlere müjde!

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, müteahhitlerin alacaklarının kısa süre içerisinde ödeneceğini açıkladı. Denktaş yazılı açıklamasında, "Çok kısa bir süre içerisinde müteahhitlerin gecikmiş alacakları ödenecektir" dedi.

Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu!

Kıbrıs Developments'ın 30'uncu yıl özel projesi Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu. Milos Park Homes'un iş sağlığı ve güvenliği süreci, örnek olarak gösterildi. İşte detaylar..

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.

KKTC'ye Su Temini Projesi, Kıbrıs Türklerine mi verilecek?

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs konusundaki gelişmelerin ele alındığı 8. Büyükelçiler Konferansı'ndaki konuşmasınının bazı medya kuruluşlarınca saptırıldığını ifade etti.

Kıbrıs'ta emlak sektörü hareketlenecek!

Ekonomist Ünal Akiller, müzakere süreciyle birlikte Kıbrıs'taki emlak sektöründe ciddi anlamda bir hareketlenme olacağını anlattı. Akifler, ülkedeki taşınmaz malların kısa sürede değerinin artacağını söyledi.

Veysel Eroğlu Kıbrıs’a Can Suyu projesini anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Asrın Projesi olan Kıbrıs’a ‘Can Suyu’ projesinin anlattı. Bakan Eroğlu, projenin gerçekleştiği gün mutluluktan ağladığını belirtti.

kıbrısa gidecek su ne aşamada Haberi

kıbrısa gidecek su ne aşamada

Mersin'den KKTC'ye denizin altından su götürecek olan KKTC Su Temin Projesi kapsamında deniz isale hattının kıyı yaklaşımında ikinci boru batırma işlemi yapıldı.


Boruların batırılması ve deniz altında montajının yapılması işlemini gerçekleştiren Detek Deniz Teknolojileri firmasının proje müdürü Hakan Uğur, çalışmaların sürdüğü Anamur ilçesinde yaptığı açıklamada, ilk etapta kıyı yaklaşımında 3 kilometrelik boru batırma ve sabitleme işlemi yapacaklarını söyledi.


Uzunluğu 500 metre olan ikinci borunun batırma işlemini yaptıklarını bildiren Uğur, çalışmaların dalgıçların da aralarında bulunduğu uzman kadroyla sürdürüldüğünü ifade etti.


Taşucu'nda yapılan boruların römorkörlerle çekilerek çalışma sahasına getirildiğini anlatan Uğur, "Borunun içine deniz suyunu alarak, yüzeyde kalan kısmından da hava tahliyesi yapılarak batırma operasyonu gerçekleştiriliyor. Dalgıçlarımız da deniz tabanında montaj çalışmaları yapıyor" diye konuştu.


3 kilometrelik güzergahın 30 metre derinlikte tamamlanacağını, daha sonraki kısımlarda...