27 / 04 / 2024

Kıbrıs Dikmen Sağlık Merkezi hizmete açıldı! 

Kıbrıs Dikmen Sağlık Merkezi hizmete açıldı! 

Sağlık Bakanlığı ve Dikmen Belediyesi ortaklığında Kıbrıs Dikmen'de hayata geçirilen sağlık merkezi projesi bölge halkına kesintisiz hizmet verecek. Yeni açılan sağlık merkezinde 2 muayene, bir pansuman ve bekleme odası ile eczane yer alıyor. 



Sağlık Bakanlığı ve Dikmen Belediyesi tarafından Dikmen'de halka sürekli olarak hizmet vermesi için bir sağlık merkezi açıldı. Açılışa, Sağlık Bakanı Filiz Besim ve Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi katıldı. 

Açılışta konuşan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, bir buçuk aylık bir çalışmanın ardından bölge halkının tam donanımlı bir sağlık merkezine kavuştuğunu ifade etti.Çelebi, göreve geldikleri günden itibaren hedeflerinin halka kesintisiz kaliteli hizmet vermek olduğunu anlatarak, sağlık merkezinin bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeler içerisinde en anlamlısı olduğunu açıkladı. 

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemine değinen Sağlık Bakanı Filiz Besim koruyucu sağlık hizmetlerinde birinci basamağın sağlık hizmetlerinin olmazsa olmazı olduğunu açıkladı. Besim ülke genelinde 16 sağlık merkezini çok güçlü bir donanıma kavuşturduklarını ifade ederek Diyetisyenler Birliği ile imzalanan protokol gereği tüm sağlık merkezlerinde haftada 1-2 gün diyetisyenlerin de hizmet vereceğinin müjdesini verdi. 

Besim sağlık merkezinde hizmet vermeleri için aynı protokolün Psikologlar Birliği ile de imzalanacağını kaydetti.

Besim, iyi bir sağlık hizmetinin kolay ulaşılabilir bir sağlık merkezi ve içindeki sağlık ekibi olduğunu açıkladı. Bakan Besim, sağlığın bir gün dahi ertelenemeyeceğine vurgu yaptı.  Besim konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sağlığı bir gün dahi erteleyemeyiz. Gitsek de kalsak da yüreğimiz bu ülke için atıyor ve hep atacak. Biz sağlık için her zaman her yerde denetlemeye, motive etmeye ve eleştirmeye devam edeceğiz" 

 

 


Geri Dön