27 / 04 / 2024

Gaziemir'in sağlık üssü hizmete açıldı!

Gaziemir'in sağlık üssü hizmete açıldı!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) desteğiyle Gaziemir'de bin 300 metrekarelik kapalı alanda inşa edilen sağlık üssü hizmete açıldı.



AZIEMIR Belediyesinin sağlık alanında marka olan hizmetleri; Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) desteğiyle kurulan ‘sağlık köyü’ sayesinde tek çatı altında toplandı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Sağlık Köyü’nde; Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Pozitif Yaşam ile Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma adlarıyla üç merkez yer alıyor.

Projenin önemine işaret eden Başkan Şenol “Doğumdan önce, ölümden sonra, sloganıyla uyguladığımız sosyal projelerle birçok insanın hayatına dokunduk. Hayata geçirdiğimiz projeler birçok belediyeye örnek oldu. Şimdi de kapsamıyla bir ilk olan Sağlık Köyü’nü hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

1300 METREKARE ALAN

Halil İbrahim Şenol, şöyle devam etti: “1300 metrekare kapalı alanda inşa edilen sağlık köyü kapsam olarak Türkiye’de bir ilk olacak. Birbirinden bağımsız üç bölüm halinde inşa edilen merkezin her bölümünde poliklinik odası, gözlem odası, personel odası, hasta dinlenme odası, bekleme salonu, eğitim salonu, test uygulama odası bulunuyor. Projeyle belediyenin sağlık alanındaki marka hizmetleri tek çatı altında toplandı, hizmet kalitesi ve hızı daha da artttı.”

Evde Hasta ve Yaşlı Bakım: Gaziemir Belediyesi’nin 45 kişilik sağlık personelinin görev yaptığı Sağlık işleri Müdürlüğü’nün verdiği Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmeti, bu merkezden yürütülecek. Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Projesi kapsamında verilen hizmetin kalite ve hızı bu merkez sayesinde artacak. Merkezde, fizyoterapist odası, personel odası, diyetisyen odası, doktor odası, hemşire odası ve ofis bulunacak.

Pozitif Yaşam Merkezi: Vatandaşların sıkıntılarını anlatıp, psikolojik destek aldıkları sistem oluşacak, danışmanlık hizmeti verilecek, eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek. Uzun vadede yaşama pozitif pencereden bakan bir toplum yaratılmasını hedefleyen projeden herkes ücretsiz yararlanabilecek. Merkezde poliklinik odası, çocuk gözlem odası, personel odası, bekleme salonu bulunacak.

Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma: Alzheimer-Demans hastaları ile ailelerinin buluşma noktası olacak merkezde; onların sosyalleşmeleri, zihinsel aktivitelerle hastalığın seyrini yavaşlatmak, bilinçlendirme çalışmaları yapmak, ilgi ve gözetim isteyen hasta yakınlarını rahatlatmak hedefleniyor. Merkezde; açık mutfak, acil odası, ofis, personel odası, hasta dinlenme odası, televizyon odası, ibadethane, hasta ve engelli tuvaletleri bulunacak.
 


Geri Dön