27 / 04 / 2024

Silivri cezaevine sağlık polikliniği açıldı!

Silivri cezaevine sağlık polikliniği açıldı!

Ergenekon terör örgütü davası sanıklarının da kaldığı Silivri Cezaevi'nin içine sağlık polikliniği açıldı



Silivri Devlet Hastanesi bünyesinde olan ve semt polikliniği gibi çalışacak merkezde genel cerrahi, dahiliye ve ortopedi uzmanları görev yapmaya başladı. Bundan böyle tutuklu ve hükümlüler ilk olarak semt polikliniğinde kontrolden geçecek.

Cezaevindeki sağlık işletmesine ait mevcut 32 yataklı servis de önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak. Polikliniğe ilerleyen dönemlerde psikiyatri, göz, kulak burun boğaz gibi farklı branşlarda hekimler de atanacak. Basit operasyonların da yapılabileceği merkezde birçok mahkum dışarıya taşınmadan tedavi edilecek. Geçmişte birçok Ergenekon sanığı, doktor ve altyapı yetersizliğinden dolayı cezaevinde ve Silivri Devlet Hastanesi'nde yeterli sağlık hizmeti alamadıkları gerekçesiyle başka hastanelere sevk ediliyordu. GATA ve üniversite hastanelerine sevk edilen sanıkların birçoğu da geri dönmüyordu. Silivri Cezaevi'nin toplam mahkum sayısı ise 11 bin civarında.

Yeni sağlık merkezinde hekimler, gelen hastayı ayakta tedavi edecek. Gerekli kan tahlili gibi tetkik ve incelemeler poliklinikte alınıp, Silivri Devlet Hastanesi'ndeki laboratuvara gönderilecek. Şu anda röntgeni bulunan merkezin altyapısı da güçlendirilecek. Basit operasyonlar yapılabilecek. Merkezin ileride açılacak yataklı servisiyle birçok hasta yatırılarak tedavi edilecek. Hastalar durumu kötüleşmesi halinde önce Silivri Devlet Hastanesi'ne sonra da eğitim ve araştırma hastanelerine yönlendirilecek.

POLİKLİNİĞE DOKTOR TAKVİYESİ YAPILDI
Özellikle son 8 ayda hem Silivri Devlet Hastanesi'ne hem de yeni açılacak merkeze yapılan doktor ve altyapı yatırımı birçok devlet hastanesini geçti. Sadece son 6 ayda Silivri Devlet Hastanesi'nin doktor kadrosu birkaç kat artarak 60'a ulaştı. Psikiyatri dalında bile birçok hastanede uzman hekim bulunmazken, Silivri'ye 2 uzman hekim atandı. Üçüncü uzman hekim de önümüzdeki günlerde göreve başlayacak. Bir psikiyatri hekimin de cezaevinde görevlendirilmesi planlanıyor. Bunun yanında kalp-damar cerrahisi, kardiyoloji, beyin cerrahisi, nöroloji gibi spesifik bölümlerle ilgili doktorlar da görev yapıyor. Hastaneye geçtiğimiz hafta giden eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın kalp ve bel rahatsızlığı için kardiyoloji ve beyin cerrahi uzmanları hazır bulunmuş, böylece Doğan, başka hastaneye sevk edilmemişti. Önceki dönemde ise Ergenekon davası sanıklarından Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur ve Arif Doğan gibi isimler GATA'ya sevk edilmişti.
Çağlar Avcı / Zaman


Geri Dön