03 / 01 / 2025

kıbrıstaki araziler osmanlı

kıbrıstaki araziler osmanlı

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Kuzey Kıbrıs'ta emlak dolandırıcılığı alarmı!  

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kuzey Kıbrıs emlak piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri giderek daha da artıyor. Pek çok firma yüzde 220 imar oranına sahip araziler üzerinde 3D projelerle sahte umutlar yaratıyor.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Bimeks Kıbrıs'ta mağaza açacak!

Türkiye’nin perakendecisi Bimeks, onlarca üründe geçerli olan büyük açılış indirimi ile Kıbrıslılarla buluşuyor. 570 metrekarelik alanda hizmet verecek olan mağazanın açılış tarihi 24 Kasım 2015, saat 11:00 olarak belirlendi.

ERA Gayrimenkul Türkiye, hedeflerini Kıbrıs'ta anlatacak!

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık devi EM Türkiye, broker'larını ilk uluslararası yatırımı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriveti'nde 21 - 23 Ekim 2015 tarihleri arasında bir araya getiriyor.

Kıbrıs Su Temini Projesi'ndeki askılı borular Körfez'in ilgisini çekti!

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan mühendislik yöntemleri Körfez ülkelerinin de ilgisini çekti. Dünyada ilk olan 'askılı borular' yakın zamanda birçok projede yer alacak

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan yöntemler yabancıların ilgisini çekti!

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan mühendislik yöntemleri Körfez ülkelerinin de ilgisini çekti. Dünyada ilk olan 'askılı borular' yakın zamanda birçok projede yer alacak.

Ahmet Vefik Alp'ten Kıbrıs'a köprü projesi!

Ahmet Vefik Alp Anamur’dan Koruçam’a ‘Kıbrıslink’ Yavruvatana Köprü projesinin hayata geçebileceğini söyledi. Alp: "Bir gün Kıbrıs’a geçiş projem gerçekleşirse adı ‘Denktaş Köprüsü’ olsun." dedi.

Mersin'in suyu 1.6 milyar TL'lik projeyle Kıbrıs'a!

Türkiye’den Kıbrıs’a deniz altından askılı boru sistemiyle su temin projesi bugün Mersin Anamur ve KKTC'de çifte törenle başlıyor. Projenin, Girne ayağındaki açılışı töreninin saat 13.00'te başlaması planlanıyor.

Osman Amca: Kıbrıs'ta inşaat sektörü dibe vurdu!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği Başkanı Osman Amca, sektörde yaşanan sorunları değerlendirdi.

Kıbrıslı Türk ve Rum müteahhitler ortak iş yapacak!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ve Kıbrıs İnşaat Birlikleri Federasyonu (OSEOK) Başkanı Kostas Rouhas ve beraberindekileri kabul etti.

Kıbrıslı Türk ve Rum müteahitler ortak hareket edecek!

Nikos Anastasiadis'e, "ara bölgedeki kültürel ve tarihi anıtların ve diğer binaların restorasyonunun ağırlıklı olarak Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum inşaat şirketlerince yapılmasının" da bulunduğu bir dizi öneri sunuldu.

Güney Kıbrıs'taki emlak piyasası hareketlendi!

Güney Kıbrıs'ta emlak piyasasının hareketlendiği; bu yılın Ocak-Agustos ayları arasındaki dönemde, taşınmaz satışlarının yüzde 6 oranında artış gösterdiği bildirildi.

kıbrıstaki araziler osmanlı Haberi

kıbrıstaki araziler osmanlı

Kıbrıs genelindeki arazinin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sadece Ada'nın güneyindeki Ağrotur İngiliz Üssü'nde 2 bin 400 dönümden fazla Osmanlı vakıflarına ait arazi mevcut.

Osmanlı'nın 1571 yılında II. Selim döneminde Kıbrıs'ı fethinin ardından hayırseverlik ve dayanışma anlayışıyla kurulan Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), 449 yıldır çalışmalarına devam ediyor.

Osmanlı'nın Ada'daki yönetim anlayışına paralel bir seyir içinde idare edilen EVKAF, 1878 yılında Kıbrıs'ın İngiltere'ye kiralanmasının ardından yapılan düzenlemelerle kendine özgü idari yapısını büyük ölçüde yitirdi.

İngilizler, 1878 yılında Osmanlı devleti ile İngiltere arasında Kıbrıs'ın yeni durumunu düzenleyen anlaşmaya ek protokol sayesinde EVKAF'ın yönetim biçimini değiştirerek, bu kurumu kendi denetimini ele aldı.

1914 yılında Ada'yı ilhak eden İngiltere, bu geçiş döneminde hazırlattığı...