29 / 04 / 2024

kimler çevre temizlik vergisi ödemez

kimler çevre temizlik vergisi ödemez

2014 yılına ilişkin çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri 2 Haziran'da sona erecek. Peki kimler çevre temizlik vergisi ödeyecek? Kimler çevre temizlik vergisi ödemeyecek? İşte çevre temizlik vergisi muafiyeti..

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri için ödenmesi gereken çevre ve temizlik vergisini kimler öder? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek?

Konut ve işyeri için ödenen vergiler arasında olan çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi Mart ayı itibari ile başladı. Peki Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir?

1 Kasım itibari ile başlayan ve 30 Kasım'da sona erecek olan çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir? Kimler vergi mükellefi olur?

7 soruda çevre temizlik vergisi 2.taksit ödemeleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi 2017 2.taksit ödemeleri Kasım ayının sonuna devam ediyor. Peki kimler ne kadar vergi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

3 soruda çevre temizlik vergisi muafiyeti!

Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için ödenen çevre temizlik vergisinde bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, kimler hangi durumlarda vergiden muaf olabilir? İşte 3 soruda çevre temizlik vergisi muafiyeti..

2016'da çevre temizlik vergisi ödeyenler kimler?

Çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2016 yılına ait vergi ödemelerine 1 Mart'ta başlandı. İlk taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, 2016'da çevre temizlik vergisi ödeyenler kimler?

10 soruda çevre temizlik vergisi!

2015 yılı çevre temizlik vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki, kimler ne kadar vergi öder? Vergi nasıl ve nereye ödenir? İşte merak edilen sorular ve yanıtları...

İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Yabancılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisini kimler ne zaman öder? Yabancılar çevre temizlik vergisi öder mi? İşte yanıtı..

İndirimli çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin sorumlusu, taşınmazın kullanıcısı oluyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? Bu indirimden kimler yararlanabilir? İşte yanıtı..

Emlak ve çevre temizlik vergisini kimler öder?

Gayrimenkuller için Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi; Belediye Gelirleri Kanunu gereğince de çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kimler öder?

kimler çevre temizlik vergisi ödemez Haberi

kimler çevre temizlik vergisi ödemez

Çevre temizlik vergisinden muaf kurumlar!

2014 yılına ilişkin çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri 2 Haziran'da sona erecek. Verginin ikinci taksiti ise, Kasım ayı içerisinde ödenecek. 


Belediye Gelirleri Kanunu hükümlerinde göre bu verginin mükellefi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıların kullanıcıları oluyor. Ancak bazı kurumlar çevre temizlik vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisinden muaf kurumlar hangileri?


Çevre temizlik vergisinden muaf kurumlar ile çevre temizlik vergisi mükellefi 30 Seri nolu belediye gelirleri kanunu genel tebliğinde şu şekilde açıklanıyor:


BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:30)

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun çevre temizlik vergisine ilişkin mükerrer 44 üncü maddesi, 5035 sayılı Kanunun 41 inci maddesiyle yeniden düzenlenmiş olup, maddenin uygulanmasında dikkate alınması gereken hususlar aşağıda açıklanmıştır.

I- VERGİNİN KONUSU VE KAPSAMI


Maddenin birinci fıkrası, verginin...