17 / 05 / 2024

kira artırımı 2015 hesabı

kira artırımı 2015 hesabı

Yıllık olarak yenilenen kiralamalarda kiracıya ancak kanunda belirtilen oranlarda zam yapılıyor. Kira enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira artırımı 2015 oranları..

Kademeli faiz artırımı gerekli!

San Francisco Fed Başkanı Williams, ekonomiyi yolunda tutabilmek için kademeli faiz artırımı gerektiğini söyledi.

Commerzbank, Merkez Bankası`ndan faiz artırımı bekliyor!

Commerzbank, TCMB'nin bu ay yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faiz artırımına gitmesini beklediğini bildirdi.

Nihat Zeynekci: Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Döviz piyasasına klasik müdahaleye karşıyım" dedi. Merkez Bankası`nın faiz artışına ilişkin değerlendirmesinde Bakan, "Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir" değerlendirmesini yaptı.

Naci Ağbal'dan mükelleflere matrah artırımı çağrısı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bunlardan biri de matrah artırımı. Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız." dedi.

Zeki Toçoğlu kat artırımı konusunda net konuştu!

Büyükşehir Meclisi’nde konuşan Başkan Toçoğlu, kamuoyunda kat artırımı şeklinde yer bulan imar planı değişikliklerini öngören düzenlemelere ilişkin net konuştu

Fethiye Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla İli, Fethiye İlçesi'nde Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED topkantısı 29 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Nevşehir Pomza Ocağı Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 18 Ağustos'ta!

Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Kaymaklı Beldesi Mevkii'nde Pomza Ocağı Kapasite Artırımı projenin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 18 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Doğuş GYO'dan sermaye artırımı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada sermaye artırımı yaptığını belirtti. İşte Doğuş GYO tarafından yapılan o açıklama...

Tek-Art İnşaat'tan sermaye artırımı!

Tek-Art İnşaat Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada sermaye artırımı yaptığını belirtti. İşte Tek-Art İnşaat tarafından yapılan o açıklama...

Halk GYO'nun sermaye artırımı tescillendi!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 1 milyon 500 bin TL'lik kayıtlı sermayesi 47 bin artırıldı. Sermaye artırımı İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

İş GYO sermaye artırımı onaylandı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın sermaye artırımı 2015 yılı kar payından karşılanmak suretiyle 746 milyon TL'den 850 milyon TL'ye artırılması onaylandı.

Vakıf GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 27 Nisan 2016 tarihli bedelsiz sermaye artırımı yönetim kurulu kararı açıklamasına ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.

Akkök Holding'in sermaye artırımı mahkemeden döndü!

Akkök Holding’te Ali Raif Dinçkök ve Nilüfer Dinçkök Çiftçi’nin 47 kat sermaye artırımı, ortanca kardeş Ömer Dinçkök’ün başvurusuyla mahkemeden döndü. Ayrıca 19 yıl hapis istendi, işlem tefecilik sayıldı, 203 milyon TL’ye Hazine el koyabilir.

kira artırımı 2015 hesabı Haberi

kira artırımı 2015 hesabı

Kira artırımı 2015!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Yıllık olarak yenilenen kiralamalarda ise kiracıya ancak kanunda belirtilen oranlarda zam yapılıyor.


Borçlar Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira yılında uygulanacak kira bedeli, hâkim...