30 / 04 / 2024

kira artırımı davası

kira artırımı davası

Mesken ve işyeri gibi kiralamalarda, yıllık olarak imzalanan kira sözleşmesinin 1 sene daha uzaması halinde, kira bedelinde zam yapılıyor. Peki, kira artırımı TEFE TÜFE mi? Hesaplamada hangi oranlar kullanılır?

Kira artırımı davası nasıl açılır?

Kira bedelinin belirlenmesi konusunda tarafların anlaşmazlık yaşaması halinde durum, yargıya taşınabiliyor. Peki, kira artırımı davası nasıl açılır? Kira artırımı davası berede açılır? İşte kira artırımı davası..

Kiler GYO'dan bedelli sermaye artırımı davasına ilişkin açıklama!

Kiler GYO bedelli sermaye artırımına ilişkin Yönetim Kurulu Kararı aleyhine İstanbul 19'uncu Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde açılan davayı takip etme kararı aldı. 

Özak GYO'nun sermaye artırım talebine SPK'dan onay!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO'nun sermaye artırımına Sermaye Piyasası Kurulu onay verdi. 

3. Havalimanı için sermaye artırımı!

Üçüncü Havalimanı'nı inşa eden şirket İGA sermayesini 1.95 milyar TL artırdı. Firmaların fon ihtiyacını karşılamak için sermaye artırımına gidildiği açıklandı.

İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı.

Faiz artırımı baskısı gayretleri beyhude bir çabadır!

TÜBA Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum." ifadelerini kullandı. 

İhlas Holding'ten sermaye artırımı açıklaması!

İhlas Holding, İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. nin yapmakta olduğu bedelli sermaye artırımına, sermaye oranında katılmaya karar verdi.

Halk GYO'nun sermaye artırımı onaylandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2016 yılı karından yapılacak bedelsiz sermaye artırımı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Akiş GYO Aksu Real Estate sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akiş GYO Aksu Real Estate sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

Vakıf GYO sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

Doğuş GYO sermaye artırımını tescil etti!

Doğuş GYO, bedelsiz sermaye artırımına ilişkin tescil işlemini açıkladı. Karar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Doğuş GYO'nun bedelsiz sermaye artırımı onaylandı!

Doğuş GYO'nun bedelsiz sermaye artırım başvurusu 9 Mayıs 2017 tarihinde onaylandı. Firma bu kararı KAP'a bildirdi.

Akiş GYO sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akiş GYO sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

kira artırımı davası Haberi

kira artırımı davası

Kira artırımı TEFE TÜFE mi?

Mesken ve işyeri gibi kiralamalarda, yıllık olarak imzalanan kira sözleşmesinin 1 sene daha uzaması halinde, kira bedelinde zam yapılıyor.


Kira bedeline yapılacak yıllık artırım, kanunda belirtilen usul ve esaslara göre yapılıyor. Meskenlerde yapılacak artırım enflasyon oranlarından fazla olamazken; işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor.


Peki, meskenlerde yapılacak kira artırım hesabında hangi oran kullanılıyor? Kira artırımı TEFE TÜFE mi?


TEFE ÜFE'ye göre kira hesaplama formülü eski uygulama olup; 2012 yılında yürürlüğe giren Borçlar Kanunu gereğince Kira artırımının ÜFE oranlarına göre yapılması gerekiyor.


Söz konusu; Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak ifade ediliyor.


Her...