21 / 05 / 2024

kira borcunun ödenmesinde temerrüt

kira borcunun ödenmesinde temerrüt

Kiracı, kiralanan taşınmazın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse kiracı temerrüde düşebiliyor. Peki, kiracı temerrüde düşerse ne olur?

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

SGK borcu olanlar dikkat! Bugün son gün!

SGK borcu olan yüzbinlerce kişinin ilk taksitleri ve peşin ödemeleri devam ediyor. SGK borcunun ödenmesinde son gün 30 Nisan yani bugün prim borçlarını ödenmesi gerekiyor.

Salgın kiracıları vurdu! İngiltere'de 750 bin ailenin kira borcu var!

Merkezi Londra’da bulunan düşünce kuruluşu Resolution Foundation tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de Ocak 2021 tarihi itibarıyla 750 bin ailenin kira borcunun olduğu belirtildi.

Veli Ağbaba: Esnafın birikmiş kira borcu devlet tarafından karşılansın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezi önünde yaptığı konuşmada esnafın kira borcunun devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart ayında ödedi. Kira gelir vergisi son ödeme tarihi bugün...

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira borcunun ödenmesi ihtarı!

Kiracı, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kira bedelinin ödenmemesi halinde mal sahibi sözleşmeyi feshedebiliyor. Ancak bu fesih işleminden önce kiracıya kira borcunun ödenmesi ihtarı gönderebiliyor..

Kira borcu nereden ödenir?

Kira ödemelerinin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin yasal esaslar, 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ kapsamına göre açıklanıyor.Peki,kira borcu nereden ödenir?İşte kira borcunun ödenmesiyle ilgili bilgiler..

Kira borcunun ödenmemesi nedeniyle tahliye!

Kira tahliyesi hem kiracı hem ev sahibi tarafından olabiliyor.Borçlar Kanunu kapsamında da ele alınan bu tahliyede kiracının kirasını ödememesi de bulunuyor.İşte kira borcunun ödenmemesi nedeniyle tahliye!

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor!

1 Ocak - 31 Aralık 2013 tarihleri arasında kira geliri elde eden mal sahipleri; Mart ayında beyannamede bulunarak vergi borcunun ilk taksitini ödedi. Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor..

Elden ödenen kiranın ispatı!

Kiralama ilişkilerinde kira borcunun elden ödenmesi halinde kiracı ve ev sahibi birtakım problemler yaşayabiliyor. Peki, elden ödenen kiranın ispatı mümkün müdür? Elden ödenen kira nasıl ispat edilir?

Kira stopajını kim öder?

Kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, kira stopajını kim öder?

Kira stopajı kaç ayda bir ödenir?

Kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, kira stopajı kaç ayda bir ödenir?

kira borcunun ödenmesinde temerrüt Haberi

kira borcunun ödenmesinde temerrüt

Kiracı temerrüde düşerse ne olur?

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira yılında uygulanacak kira bedeli, hâkim tarafından üretici fiyat endeksindeki artış oranı, kiralananın durumu ve emsal kira...