29 / 04 / 2024

Kira borcunun ödenmemesi nedeniyle tahliye!

 Kira borcunun ödenmemesi nedeniyle tahliye!

Kira tahliyesi hem kiracı hem ev sahibi tarafından olabiliyor.Borçlar Kanunu kapsamında da ele alınan bu tahliyede kiracının kirasını ödememesi de bulunuyor.İşte kira borcunun ödenmemesi nedeniyle tahliye!



Kira borcunun ödenmemesi nedeniyle tahliye!

Kiracının tahliye edilme sebepleri arasında, kira bedelinin ödenmemesi de bulunuyor. Türk Borçlar Kanununun 362. maddesine göre, kiracı, kira bedelini ve yan giderleri her kira yılının ve en geç kira süresinin sonunda ödemekle yükümlüdür.


Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen kiracılar, söz konusu konuttan tahliye edilebiliyor. Kiracı, kiralananın tesliminden sonra vadesi gelmiş kira bedelini veya yan giderleri ödemezse ev sahibi, kiracıya yazılı olarak en az altmış günlük bir bildiri verip, bu bildiri içinde ödememesi durumunda sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor.


Kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçesi yazılabiliyor.


Kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği


......................  MAHKEMESİNE


DAVACI     :


VEKİLİ     :


DAVALI     :


KONU       : Kira Parasının Ödenmemesi Nedeniyle Tahliye İstemi.


AÇIKLAMALAR :


1-) Davalı …, …/…/… tarihli  Kira Sözleşmesi gereğince  müvekkilimin … Sanayi Sitesi’ndeki  …numaralı taşınmazında kiracıdır. Kira parası aylık .... TL.’dir.



2-) Davalı … aydır kirayı ödememektedir. Müvekkilimin, tüm ihtarlarına ve iyiniyetine rağmen kirayı ödememede ısrarcıdır ve müvekkilimden kaçmaktadır.



3-) Yapmış olduğumuz icra takipleri de sonuçsuz kalmıştır. Bu nedenle dava açılma zorunluluğu doğmuştur.



HUKUKİ NEDENLER    : 2004 S. K. m. 269, 269/d ve ilgili mevzuat.



HUKUKİ DELİLLER    : Kira sözleşmesi, İcra dosyası, tanık beyanları ve diğer deliller.


SONUÇ VE İSTEM     : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, kiracının tahliyesine, yargılama giderlerinin de davalıya yükletilmesine, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.  …/…/…


 

Davacı Vekili

Av.


Kapıcı dairesinden kira alınır mı?



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön