28 / 04 / 2024

Kira bedelini ödememe nedeniyle tahliye

Kira bedelini ödememe nedeniyle tahliye

Kira tahliyesi hem kiracı hem ev sahibi tarafından olabiliyor.Borçlar Kanunu kapsamında da ele alınan bu tahliyede kiracının kirasını ödememesi de bulunuyor.İşte kira borcunun ödenmemesi nedeniyle tahliye!

İhtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi örneği!

Kiracının tahliye nedenleri arasında, "ev sahibinin kiraya konu olan konuta ihtiyacı olması" hususu da bulunuyor. Bu gibi durumlarda ev sahibi kiracısına ihtarname gönderiyor. İşte ihtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi örneği...

Kira tahliye ihtarnamesi örneği!

Kiracınızın, kira bedelini ödemediğini ve bu nedenle sizin de kiracınızın evi boşaltmasını istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracınızın tahliyesi için, kiracınıza ihtarname göndermeniz gerekiyor. İşte söz konusu kira tahliye ihtarnamesi örneği...

Kira bedelini ödememe nedeniyle tahliye!

Kiracının tahliye sebepleri arasında "kira bedelinin ödenmemesi" de bulunuyor. Kira bedelini ödememe nedeniyle tahliye nasıl yapılıyor? İşte Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan yasal hükümler...

Kira tespit davalarında son dakika: Yüzde 10-20 oranında indirim yapılmalı!

Kira bedelini yeni rayiçlere göre uyarlamayı isteyen ev sahipleri kira tespit davalarına başvuruyor. Avukat Mehmet Fatih Özer, X sosyal medya hesabından kira tespit davaları ile ilgili önemli bir detayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Kira bedelini ev sahibine elden veren yandı! Aleyhinize resmen suç işliyorsunuz...

Ev sahibine kirayı elden veren kiracı büyük tehlike ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki, nasıl? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kiracı neyi öder? İşte detaylar!

Kiracılar, ev sahiplerine, her ayın belirli yani kira sözleşmesinde belirtilen günde kira bedelini ödemekle yükümlüdür. Peki “Kiracı neyi öder?” İşte detaylar!

Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?

Ev sahiplerine, kiracılar her ayın belirli günlerinde kira sözleşmelerinde belirtilen tarihlerde kira bedelini ödemekle mükelleftirler. Peki “Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?” İşte detaylar!

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?

Kiracılar, ev sahibine her ay anlaştığı kira bedelini vermektedir. Ancak bu durum gecikir ya da uzun bir süre ödenmez ise ne olur? Peki “Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?” İşte detaylar!

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Gayrimenkul satış ihalelerinde sözleşmeler değişiyor!

5'inci Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Yeni pakete göre;  taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması talep edebilecek.

Gayrimenkul satış ihalelerinde yeni değişiklik mecliste!

Gayrimenkul satış ihalelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, ihale alıcısının talebi üzerine icra dairesi, satışı gerçekleştirilen taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması emrini verebilecek.

Kira bedelini ödememe nedeniyle tahliye Haberi

Kira bedelini ödememe nedeniyle tahliye

Kira borcunun ödenmemesi nedeniyle tahliye!

Kiracının tahliye edilme sebepleri arasında, kira bedelinin ödenmemesi de bulunuyor. Türk Borçlar Kanununun 362. maddesine göre, kiracı, kira bedelini ve yan giderleri her kira yılının ve en geç kira süresinin sonunda ödemekle yükümlüdür.


Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen kiracılar, söz konusu konuttan tahliye edilebiliyor. Kiracı, kiralananın tesliminden sonra vadesi gelmiş kira bedelini veya yan giderleri ödemezse ev sahibi, kiracıya yazılı olarak en az altmış günlük bir bildiri verip, bu bildiri içinde ödememesi durumunda sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor.


Kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçesi yazılabiliyor.


Kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği


......................  MAHKEMESİNE


DAVACI     :


VEKİLİ     :


DAVALI     :


KONU       : Kira Parasının Ödenmemesi Nedeniyle Tahliye İstemi.


AÇIKLAMALAR :


1-) Davalı …, …/…/… tarihli  Kira Sözleşmesi...