02 / 05 / 2024

Kira bedelini dövizle belirleyenler dikkat! Tam 5 sene boyunca...

Kira bedelini dövizle belirleyenler dikkat! Tam 5 sene boyunca...

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki gerilimler giderek daha da tırmanırken sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelini dövizle belirleyenler için önemli bir uyarı yaptı. İşte Hukukbil'in o paylaşımı...



Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken hem kiracılar hem de ev sahipleri kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 8 bin 203 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/bilgiler_hukuki üzerinden  yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelini dövizle belirleyenler için önemli bir uyarı yaptı.

Dövizle kira sözleşmesi yapmak ülkemizde yasak. Fakat, hala bu şekilde sözleşme yapanlar var. Bu sözleşmeler anlaşmazlık halinde mahkemeye taşındığı zaman, sözleşmenin Türk Lirasına çevrilebileceğine dikkat edilmesi gerekiyor. Söz konusu bu durum normalde alacaklı olan bir çok kişiyi büyük maddi zararlara uğratabiliyor.

Hukukbil'in paylaşımı şu şekilde:

Döviz ile belirlenen kira bedelleri, 5 yıl geçmedikçe değişiklik yapılamaz.

Hukukbil'in paylaşımına gelen yanıtlar şu şekilde: 

İstanbul'da 600 bin, Anadolu'nun illerinde 10 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin civarında konut dönüşecek!

Kira geliri elde edenler acil bakın! Kira gelirleri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Mikonos Adası’nın yanındaki Tragonisi Adası 50 milyon Euro'ya satılıyor!


Geri Dön