28 / 04 / 2024

İstanbul'da 600 bin, Anadolu'nun illerinde 10 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin civarında konut dönüşecek!

İstanbul'da 600 bin, Anadolu'nun illerinde 10 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin civarında konut dönüşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve ülke genelinde dönüştürülmesi gereken konut sayılarına dikkat çekti. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün Trabzon'daki DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Salonu'nda sektör temsilcileriyle buluştu ve burada önemli açıklamalarda buludu. Bakan Özhaseki, söz konusu açıklamasında, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. 

Son yüzyıllarda gerek ana karada ve gerekse de denizlerde yaşanan 6 ve üzeri şiddette yıkıcı şeklinde belirtilebilecek deprem sayısının 231 olduğunun altını çizen Özhaseki, "Yani her yıl 2 ya da 3 tane yıkıcı deprem var bu memlekette. Ana karamızda yalnızca yaşanan deprem sayısı ise 60'ın üzerinde. Hayatını kaybeden insan sayımız 130 bin. Böyle bir coğrafyada bulunuyoruz" diye konuştu. 

İstanbul da 600 bin, Anadolu nun illerinde 10 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin civarında konut dönüşecek!

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tedbiri elden bırakmamak gerektiğine vurgu yaptı. 

"Şu anda Türkiye'de 500'e yakın hareketli fay hattı mevcut. Nerede, hangi tarihte, nasıl bir şiddette kırılacağını kimse öngöremiyor. Başımıza büyük felaketler gelebilir" diye konuşan Bakan Özhaseki, tedbirin elden bırakılamayacağını belirtti. 

Özhaseki, 2 milyon 250 bin konutu değiştirdiklerine, 450 bin de inşaatın sürdüğüne dikkat çekti ve "Bu bizi kesmediği için yeni yasalar hayata geçirdik. İnşallah çok hızlı bir vaziyette ülkemizi depreme dirençli bir duruma getireceğiz zaten. Bu işin üç ayağı bulunuyor. Birisi bakanlıksa birisi belediyeler, birisi de vatandaş. Bu üçlü bir araya geldiğinde bu iş mükemmel olur" açıklamasında bulundu. 

İstanbul da 600 bin, Anadolu nun illerinde 10 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin civarında konut dönüşecek!

İstanbul başta olmak üzere bütün şehirlerin yavaş yavaş kentsel dönüşüme sokmak zorunda olunduğunu dile getiren Bakan Özhaseki, bu konuda seferberlik ilan ettiklerinin ve çalıştıklarının altını çizdi. 

Mehmet Özhaseki, gelecek senelerde İstanbul'da 600 bin kadar konutun değiştirileceğini belirtti ve "Ardından Anadolu'nun birçok ilinde, her ilde 10 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin konut değiştirmek zorundayız" dedi. 

"Depreme karşı hazırlıklı olacaksak bu şekilde oluruz, başka türlü olamayız. Belki şu anda inşaat sektörü finansmana erişmekte zorluk yaşıyor olabilir. Bu bizim günümüzün ekonomik şartlarından kaynaklanıyor ancak bir sene sonraya kalmaz Allah izin verirse büyük bir şekilde önümüz açılır ve bizler hızla da zaten hep birlikte özellikle müteahhitlik gurubundaki arkadaşlarımızla beraber Türkiye'yi ayağa kaldırabiliriz" ifadelerini kullanan Özhaeki yapılması gereken tek şeyin inşaatların sıfır toleransla yapılması olduğunu belirtti. 

Kira geliri elde edenler acil bakın! Kira gelirleri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Mikonos Adası’nın yanındaki Tragonisi Adası 50 milyon Euro'ya satılıyor!

Kuzey Anadolu Fayı'nın 23 yıllık deformasyonunun tespit edilmesi hedefleniyor!


Geri Dön